Puh! Äntligen är jag klar med en låååång reseguide för Golfresan som faktiskt också innehåller en hel del spatips :-). Därav att jag inte haft tid att vara så flitig med blogginläggen. Nu kopplar jag av med ett produkttest; Visibly Clear 2-in-1 från Neutrogena. Det är en kombinerad rengöring och mask. Konsistensen är krämig som en vit lätt rinnande lermask ungefär och just nu har jag den insmord i hela ansiktet :-). Känns bra.

Idag hade Ticket pressmöte och jag var där. Varje halvår har de en presentation av de kommande resetrenderna som faktiskt är väldigt intressant. I kategorin ticketsäljarnas vinterfavoriter fanns temat spa och hälsoresor med, och jag hade tänkt att skvallra vad de sa!

Evason Phuket & Six Senses Spa.

Evason Phuket Six Senses i Thailand var utvald som den ultimata spaanläggningen att åka till. Mitt under presentationen blev jag ombedd att kommentera det. Det var lite pinsamt faktiskt för jag har inte varit där…när tillfälle har funnits har jag alltid varit upptagen, eller inte riktigt haft tillräckligt stadd kassa. Evason är inte helt gratis om man säger så. Men jag SKA dit, förr eller senare!

Sen plockade de även ut Karibien-kryssningar vilket var kul, kryssningsälskare som jag är ;-). Varför de specificerade Karibien begriper jag i och för sig inte, fartygets spa ser ju likadant ut oavsett vilket vatten det går i, men men…

Som sista (budget)tips hade de Budapest, fast de små mindre kända alternativen till Gellert (där jag hört att personalen ska vara grymt otrevlig och sur).

På vägen hem passerade jag flera godisbutiker, även nyöppnade. Självklart köpte jag inget – jag går ju på Atkins! – men det slog mig att varför kommer ingen på idén att öppna en hälsogodisbutik istället för en färgämnes-och-grissvåls-gelé-grotta? Världen är slö, efter, seg, svårväckt…

I nästa korsning stod ett par killar utanför Seven Eleven. Det spelades musik, en röd matta var utrullad, ballonger, flaggor och vimplar var upphängda för att dra till sig uppmärksamhet. Det funkade. ”Jaha, vad bjuder ni på då”, frågade jag och fick en kupong i näven med kaffe och bulle för 10 kr. ”Du har ingen fruktkupong istället?” undrade jag. Killen skakade på huvudet. ”Nä, då det går det inte, jag går på Atkins” fick jag förklara. Då försökte han erbjuda mig en tändare som rökare kunde aska i och tömma vid senare tillfälle. Jag skakade på huvudet. ”Men där då ??” – jag pekade ivrigt på en annan kupong på bordet bakom honom. Visst såg det ut som en fruktjuice i alla fall (inte för att det heller är tillåtet just nu men det hade i alla fall varit lite mer nyttigt). Men inte det heller – det var rabatt på en ny Fanta-sort. ”Nä du, det blir inget, varför har ni inte lite hälsosamma grejer istället” sa jag innan jag gick. Killen svarade uppgivet att de bara hade saker för folk som var beroende…och det var ju sant; koffein, socker, nikotin…och det ska vara Sverige 2008, sicket u-land.

Nu är masken klar. Och jag såg att det var kaolin i den så inte konstigt att den kändes som lera! Verkar riktigt bra faktiskt, huden känns väldigt ren, len och porerna är sammandragna. Jag kan absolut tänka mig att köpa en förpackning (och nej, jag är inte betald för att säga det…provet hade jag fått gratis på Apoteket)!

ps. Appropå hälsogodis…köpte Exotic Snacks-nötter på Daglivs St Eriksgatan i helgen (vi hade ju middag, och Daglivs hade extrapris) men väl hemma upptäckte jag att de var gamla och smakade uuuäääk! Så himla dåligt att rea ut härskna nötter!!!

One thought on “Seven Elevens erbjudanden vill jag inte ens ha gratis

  1. Jag bara måste säga att jag fakiskt har bott på just Evason Phuket (med min mamma när hon fyllde 60 år för 6 år sedan). Och det var väldigt stilla, långt bort från det livliga (och skojiiga) Phuket. Vill folk verkligen ha det så himla stillsamt på sin semester? Tystnad, tystnad, tystnad och idel vänliga leeenden. Inget att reagera på, inget lokalt liv. Men oj vilken skön massage vi fick där!

Kommentera gärna

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Spabanken på sociala medier