Det skulle vara jag det. Så kändes det i alla fall som min terapeut igår såg på mig :-). ”Undrar hur det blir om vi flyttar den här axeln dit och den här delen dit…?”. Hon slet och drog, skruvade och bände, klev och tryckte – ja, jag tänkte faktiskt att ”nu ska vi se om jag överlever det här, vem vet kanske nacken eller ryggraden går av”?

Nu kanske ni tror att jag inte var nöjd, men det stämmer inte. Jag var väldigt imponerad av behandlingen och inte minst min teraeputs hängivna insats. Ett par korta ord om behandlingens syfte först och så ska jag dra ett litet betyg; vad jag tyckte var bra och mindre bra.

Yogamassagen kombinerar djup muskelmassage med yogasträckningar och andningsteknik. Man gör den för att bli av med spänningar och för att balansera kroppens naturliga energiflöde. Massören masserar med händer, fötter, går på en, använder olja och ett renande pulver som strös ut och skrubbas in.
Det där pulvret var lite rödaktigt, men det visste ju inte jag där jag låg begravd med ansiktet i handdukar, förrän jag skulle vända på mig och såg alla fläckar! Jag trodde förstås att jag blödde näsblod igen, men pustade sen ut när jag insåg att det inte var jag :-). Appropå pusta ja, oj vad vi flåsade; jag hade blivit ombedd att jobba med andningen och hon stönade högljutt som hjälp (eller om jag hjälpte henne, jag vet inte riktigt).

PLUS: terapeuten satte sig med mig i väntrummet först, presenterade sig och gick igenom behandlingen, beskrev den och förklarade och frågade lite om mig. Helt enligt min ”regelbok” alltså. Dessutom var hon väldigt duktig och anpassade direkt trycket när hon hörde på mig att det blev för mycket, samtidigt utmanade hon min kropp så att den verkligen stretchades ut. Yogayamas restaurang har också fått utmärkelsen Årets Hälsorestaurang och de har både en spännande shop och bra utbud av kurser, träning och behandlingar. Plus också för att de produkter de säljer står framme i omklädningsrummet så att man kan prova (och inte behöver ha med sig hela kitet av kroppsvård själv).

MINUS: Behandlingsrummet var för upplyst för min smak och så slamrade hon lite för mycket med stolar och möbler som hon flyttade runt under behandlingen. Dessutom blev mina egna trosor lite färgade av det där pulvret. Vi får hoppas det går bort i tvätten. När jag påpekade det i receptionen efteråt så sa de att de hade engångstrosor (den där pappersvarianten) men det hjälpte ju inte att få veta då. Dem borde de ju ha gett mig när jag anmälde mig och skulle gå och byta om. Sen vet jag inte om de hade problem med avloppet för det luktade lite unket både utanför och nere i källardelen (där man byter om). Ångbastun var trasig och standarden var rätt enkel i duschrummet (helt funktionell men jag hade bara fått för mig att den här Östermalms-anläggningen skulle vara flottare). Däremot blev jag väldigt glad för att torrbastun var på, jag som älskar att basta!

Kommentera gärna

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Spabanken på sociala medier