Helt pigg var jag ju inte imorse (ändå drack jag mest vatten under gårdagens festligheter) men klientelet på det exklusiva spapartyt igår inne på Flamingo var så spännande att det inte gick att gå och lägga sig innan man hunnit prata med ”alla” och inte minst uppleva spa’t.

Behandlingarna var fria, och pågick överallt. Rasulen var fullbokad med lerinpackade gäster, i den grunda poolen kröp Haslauers egen utbildare Georg omkring och körde vattenbaserad vibrationsterapi med en tibetansk klangskål, till och med Paul Haslauer själv gav lätta prova-på-behandlingar åt den som ville.

Själv tassade jag omkring i badrock, klev in och ut ur de olika basturna, testade olika duschfaciliteter och knöt även flera spännande spakontakter. Jag hade till och med ett slags romanskt-bad-inspirerat spamöte halvliggandes på en träbänk över lite druvor och ostar! Rätt miljö för att diskutera spafrågor var det ju absolut i alla fall…

När jag väl vaknat imorse behövde jag i princip bara ta mig upp och byta till en annan säng; massagebädden på CenCei Oriental spa, shop och salong alldeles intill Flamingos wellness och vattenpark. Utifrån ser CenCei ut som en vanlig frisör, men går man in hittar man både ett runt aromaterapirum för fotbehandlingar, ett hårspa och en orientalisk massageavdelning med vackra dekorationer som specialimporterats från Thailand.

Min timme långa behandling bestod av en mix av de nu alltmer populära ”örtstämplarna” samt oljemassage. Min thailändska terapeut imponerade (som de alltid gör!) med sina starka nypor och vighet. Hon var lika mycket på golvet som klev runt och balanserade omkring uppe på bänken där jag låg för att hela tiden nå de bästa massagevinklarna.

CenCei kan förstås inte konkurrera med Flamingo eftersom deras koncept är helt olika, just därför kompletterar de också varandra. Välj CenCei för kortare avkoppling eller något skönhetsinriktat när du inte har lika mycket tid, och Flamingo för en bredare heldagsupplevelse.

Kommentera gärna

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Spabanken på sociala medier