Ny kvalitetsstämpel; Certified by Spabanken!

Oj oj oj, igår var jag som i dvala. Jag skrev aldrig något men jag var iväg och testade en helt ny ansiktsbehandling med ekologiska produkter och en spännande tvist som jag hoppas få möjlighet att skriva om i någon artikel snart, därav att jag inte kan avslöja allt för mycket här och nu…! (se förr-förra inlägget här nedan…tandagnissel…sicket dilemma…).

Dvalan kom sig av det totala avslappningstillstånd jag kom in i…var det alpha, beta…ja i alla fall, mina stresshormoner – i den mån jag hade några när jag kom dit – gick ner på minusnivåer! Och det var inte bara tack vare behandlingen; en stor del måste tillskrivas terapeuten.

Eftersom jag inte stämt av med henne vill jag inte namnge henne här; men hon vet vem hon är och hon är DUKTIG!
C, vill du så kan du numera anse dig kvalitetsgodkänd av mig och stolt bära en imaginär stämpel med ”Certified by Spabanken ” i pannan! 🙂

Skillnaden mellan en behandling och en behandling är milsvid, och effekten hänger till största del i terapeutens händer, eller ska jag kanske säga huvud. Den som förstår vad som egentligen händer under ett möte mellan kund och terapeut har kommit långt. Fokus, fokus, fokus! Närvaro, medvetenhet och energiutbyte är andra nyckelord.

En annan terapeut på samma nivå var den duktiga finskan som gav mig en sensationellt vacker ansiktsritual på Flamingo spa i Vanda. Eftersom jag märkte att behandlingen stod ut från de vanliga kommenterade jag det efteråt. Vet ni vad hon avslöjade då? Att hon hade mediterat samtidigt!!! Snacka om att man blir lycklig! Visserligen var det en teknik hon lärt sig och som ingick i konceptet för just den behandlingen, men det var inget som det stod om någonstans, inget spa’t skröt om för sina gäster eller som användes i marknadsföringen. Det var liksom hennes stilla hemlighet som hon bara kärleksfullt utförde och sände sin klient i tystnad. Sådana terapeuter borde premieras, och är föredömen i branschen.

Så, du som är terapeut och läser detta, fundera ut vad du kan göra för din kund idag. Känn stolthet över ditt yrke, förstå din unika position. Människor kommer till just dig för att må bra. Och jag tror att utbytet automatiskt är tvåväga. Jag tänker på de skickliga som säger att man själv har allt att vinna även på att ge…what comes around goes around…jag tror det stämmer. Energier hör till de där universella lagarna som har sitt eget sätt att fungera på.

One thought on “Ny kvalitetsstämpel; Certified by Spabanken!

  1. Det här inlägget har jag väntat länge på att göra. Att det dröjt har berott på att jag inväntat bilder som kunde illustrera det jag ska berätta. Trots att jag ännu inte har alla bilder så känner jag att jag inte kan vänta längre, så jag får komplettera me

Kommentera gärna

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Spabanken på sociala medier