Spakryssningsguide ute i Min Hälsa

spamys

Idag har jag en femsidig spakryssningsguide ute i Expressens hälsotidning Min Hälsa! Det var ett roligt jobb att göra, inte minst att få berätta om allt spamys som finns till havs på nära håll (Östersjön) och som jag alltid själv ser till att testa när jag kryssar.

Helt lätt var det dock inte. Det skulle nämligen sättas betyg. Vissa saker har man en känsla för, då gäller det att hitta de rätta orden för den känslan. Men det är inte alltid man har utrymmet att brodera ut sina tankar till sitt förfogande.

Eftersom fartygen med wellnessmöjligheter på Östersjön (det vill säga de som ingår i Birkas, Viking Lines och Tallink Siljas flotta) också skiljer sig åt en hel del kan inte betygen bli desamma. För den skull är det egentligen inte sagt att man får sämre avkoppling på ett med lägre betyg, det beror faktiskt helt på…

Kryssar man en lördag med Birka och bubbelpoolen är full med grabbgäng med varsin öl i näven klämmer man sig förmodligen ogärna ner…i alla fall om det är spa och ostörd avkoppling man är ute efter 🙂 . Samma fartyg en måndag kan däremot se helt annorlunda ut; då är man kanske nästintill ensam…

Samma sak med Viking Grace som är det nyaste fartyget; här lovar inredning och den snygga designen mycket och man har kanske (orättvist nog) lägre tolerans om upplevelsen inte lever upp till det som ögat ser. Bastuälskare har i alla fall här mycket skönt att välja på!

Prisnivån ger också en fingervisning. Lågt pris, lägre förväntningar, högt pris, högre krav – eller hur? På Tallink Siljas fartyg Viktoria, Romantika och Silja Serenade till exempel räcker pengarna längre – vilket ger mer över i plånboken för exempelvis mat och taxfree-shopping!

Någonstans handlar det också om att bara komma iväg och behålla den där känslan av att man faktiskt investerar välbehövlig vila i sig själv. Så när du har läst klart; välj då fördomsfritt, boka och bara åk iväg och njut. Släpp vardagen och stanna i nuet – och det mina vänner, lyckas man extra bra med till havs!

Kommentera gärna

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Spabanken på sociala medier