Senast testade spat; Aurea spa på MSC Armonia

_MG_4841_1

Jag har precis kommit hem från en kryssning från Gran Canaria och runt mellan lite olika Kanarieöar samt Madeira. Riktigt lyckat var det och fint väder hade vi också! Fartyget vi reste med denna gång var MSC Armonia (som vi sist var i Röda havet med) som tillhör MSC Cruises flotta. Alla spa på deras fartyg håller ett balinesiskt tema och kallas Aurea Spa.

Dessa spa drivs inte, som hos de flesta andra kryssningsspa, av företaget Steiner. De har således inte heller Elemis-, Bliss- eller La Thérapie-behandlingar, men många andra sköna alternativ. Dessutom till hyfsade priser, särskilt under den senare delen av en veckokryssning.

Det hade bara gått ett par dagar innan man kunde läsa i dagsprogrammet att man fick rabatt på vissa behandlingar, bra rabatt dessutom: klippning 17 euro, 30-minuters massage 42 euro (senare sjönk den till 35 euro…), spapedikyr 39 euro.

image_LOW

Redan andra dagen var jag på gymmet och tränade så svetten sprutade (senare på kryssningen satsade jag på att jogga på däck). Löpbanden stod vända mot stora fönster varifrån man hade havsutsikt, likaså från ”hantelhörnan”. Förutom detta gym med hantlar och maskiner, hade MSC Armonia ett par dagliga instruktörsledda pass samt en så kallad thermal suite.

Dagspass dit kostade 29 euro (senare under kryssningen sjönk priset till 20 euro) och gav tillträde till uppvärmda keramikbäddar, turkisk ångbastu, örtbastu och caldarium och en relax. Relaxrummet hade också havsutsikt och man satt i fällbara trästolar intill en konstgjord palm. Härifrån såg man även in till gymmet. Under renoveringen som fartyget genomgått, the renaissance program då fartyget förlängdes, bytte de golv i spaavdelningen och satte även in ett par nya behandlingsrum. Det krympte visserligen ytan i relaxen något, å andra sidan såg jag aldrig någon använda det förutom jag själv :-).

En kort bedömning. På min minuslista står brist på doft i basturna (fuktiga ångbastur behöver det, annars luktar de illa, nästan som våt gammal hund) och slarvig städning. Jag var nämligen dit flera gånger och första gången såg jag att någon lagt av sig ett gammalt plåster i en av basturna (vilket förstås var rätt äckligt), andra gången jag kom dit låg det fortfarande kvar (vilket förstås var ännu äckligare)…

Personalen frågade vad jag tyckte om spat och när jag nämnde att jag saknade doft sa de att basturna skulle ha det; men de kan inte ha särskilt bra kvalitetskontroll på att allt flyter på som det ska eftersom basturna aldrig doftade när jag var där.

_MG_4896_1

Till minuslistan hör också att den frisör jag anlitade sista dagen för att färga håret hade lite tråkig attityd. Hon gav ett lite slarvigt intryck; färgen slafsade hon på så att det stänkte – både i mitt ansikte och på min plastrock (efteråt märkte jag att jag även hade fått färg på min tröja 🙁 ).

Bredvid mig satt en annan kvinna från Sverige och hon berättade att hon också känt tveksamhet när klippningen inte tagit mer än ungefär tre minuter. Å andra sidan blev resultatet på min hårfärgning riktigt bra och priset var så billigt så att det kändes som en ren stöld när jag skrev under notan…!

Vanligtvis kostade en hårfärgning på MSC Armonia 40 euro vilket redan det är billigt (inte många ställen i Stockholm tar under 800-1000 kronor för att färga ett långt hår, ofta mer), sista dagen var det dessutom 50 procent rabatt så med hårmask (vilket de tog extra för) betalade jag ändå bara cirka 25 euro!

Nästa gång ska jag passa på att boka fler behandlingar; kanske både manikyr, pedikyr, klippning och massage. Och tänka på att klä mig i en mörk tröja så att eventuella färgfläckar inte syns.

Kommentera gärna

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Spabanken på sociala medier