Mina intryck av Oceans Spa, TUI Discovery

img_6778_1

Förra veckan kryssade jag med familjen i Medelhavet. Vi åkte med ett fartyg som heter TUI Discovery och som ingår i Thomson Cruises flotta som ligger under TUI (f.d. Fritidsresor). Det var sååå härligt och ni kan läsa allt om vår fina kryssning i bloggflödet på min andra sajt seafun.se (bara sök på TUI Discovery i sökfönstret).

img_7394_1

Självklart besökte jag spaavdelningen ombord, Oceans Spa. Egentligen har de bara behandlingar men det finns en inomhuspool och ett fint gym i anslutning.

Som de flesta spa till havs drivs även det på TUI Discovery av företaget Steiner och de använder således huvudsakligen produktmärkena Elemis och Bliss.

Förutom ett antal behandlingsrum finns shop, frisör och möjlighet att få både manikyr och pedikyr. Jag tyckte det var lite kul att jag hittade nagellacket CND Vinylux i deras butik.

img_7378_1

Jag fick ju prova det för första gången på pressvisningen hos Mildh press nyligen och hade på mig färgen denimblue på kryssningen. Efter några dagar när det slutligen (det satt otroligt bra!) började släppa lite på en nagel lackade jag om i en annan färg som hette Married to the mauve. Minst lika snygg 🙂 !

Nu är jag helt såld på detta nagellack, tänk ett lack som sitter trots tvåbarnsjox, vattenkontakt ca 25 ggr per dag, packning och uppackning, resande…! Båda gångerna har det hållit sig fint i cirka en vecka, ett bar betyg tycker jag. Mina favoritfärger är just nu klart de smutsiga pastellerna, krämiga färger med svärta i.

Redan när man kommer in i The Glass House med inomhuspoolen, som man måste gå igenom för att komma till spaavdelningen, känner man de goda dofterna från spat. Ahhhh…! Det hade samma effekt på mig som doften av nybakt bröd utanför ett bageri; man bara måste in och köpa!

img_6718_1

När jag väl hade bestämt mig för att ta en behandling gällde det att välja. Det var som att välja mellan toffee pudding chocolate pie eller tripplefudge with chocolate with extra all on the top ;-). Jag menar, allt doftar himmelskt, man vet att allt kommer kännas fantastiskt, så man står där och dreglar över val som Elemis Aroma Spa Seaweed Massage, Elemis Deeper than deep Hot Stone Massage, Bamboo Massage och allt-i-ett ansiktsbehandlingen ”Elemis Biotec Anti-Ageing Line Eraser, Firm-a-lift and Skin Resurfacer”. Med mera….

img_7400_1
Stephanie hjälpte mig välja…

Ionithermie med alger och ström till exempel som jag testat för länge sedan och då gjorde flera gånger under en kryssningsvecka, den är en favorit; ger omedelbar effekt på midjemåttet.

Oceans spa har också medi-spa-behandlingar som fyller ut rynkor, liksom den härliga hår- och skalpritualen med Elemis väldoftande frangipani-olja. Den har jag också provat förut, mmm…!

Efter att jag presenterat mig för deras spachef Stephanie fick jag en del goda råd. Den behandling som jag till slut bestämde mig för var en helkroppsskrubb med Elemis Lime & Ginger Scrub och efterföljande massage med frangipaniolja (exotisk, drömsk doft).

Jag har en del Elemis-produkter hemma, bland annat oljan som doftar drömresa till paradiset! Det finns även duschkräm och body lotion i samma serie, superhärliga är de!

elemis-massage

Terapeuten var också otroligt duktig; hennes teknik fick mig verkligen er i varv och hon hade rytmiska, sköna rörelser när hon arbetade. Skrubben gjorde hyn superlen, en dusch senare var det dags att smörja in och massera kroppen.

Efteråt hade vi en liten pratstund; min terapeut berättade bland annat om att kroppen får en rejäl detox med denna behandling och att det var viktigt att dricka mycket och undvika kaffe och alkohol. Självklart, det gör jag alltid efter en behandling, men att effekten av behandlingen skulle bli så kraftig var jag inte beredd på! Jag kände mig snurrig och konstig på kvällen så nog rensade den nog ut rejält.

img_20161020_170328_1

Både före och efter sin behandling kan man koppla av i deras relaxrum där de serverar te och vatten med gurka eller citron. Precis utanför finns också en avskild spaterrass med sköna möbler. Här kan vuxna ta det lugnt som vill slippa stimmet vid poolen. Tyvärr fick jag aldrig chans att testa men nog såg det skönt ut!

Kommentera gärna

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Spabanken på sociala medier