Spabanken testar Kerstin Florians nyhet: Magnesium Wellness Treatment

img_6495_1
Jag tar några sköna simtag i stora poolen på Orbaden spa. Foto: Kristofer Scheiderbauer.

Dagen efter invigningen av nya spadelar och sviter på Orbaden var vi uppe tidigt. Jag ville hinna äta frukost i lugn och ro och besöka spat och se mig om innan det var dags för min behandling. Jag bokar alltid en behandling om möjligt för utan behandlingstest kan jag inte bedöma spats helhet.

Restaurangen var helt tom, jag var tvungen att fråga om vi kom för tidigt, men nej då. Alla sov bara ut. De hade ingen bebis med sig som fick upp dem. 🙂 Väl uppe var det bra skönt att få hugga in på den fina frukostbuffén i lugn och ro. Vi hade allt för oss själva.

I spat dök dock besökarna upp ganska direkt. Vi som skulle fota och filma snitslade runt gästerna och gjorde vårt bästa. Eftersom det var mitt första besök på Orbaden hade jag mycket att ta in, även om det inte var så stort. Personalen var varm, hjälpsam och rar, jag trivdes genast.

Efter att jag badat, bastat och upptäckt ytorna satte jag mig slutligen en stund i deras grunda varma pool som de fyllt med badsaltet Mineral Wellness Soak från Kerstin Florian. Vilken genial idé! Inte bara kan man alltså sänka sig i det varma vattnet för att njuta, man fyller samtidigt på med mineraler för kroppen – och det utan att det kostar något extra.

img_6500_1
En fin presentation vid start för ögat att vila på hör till! Foto: Kristofer Scheiderbauer.

Den behandling jag skulle testa var en nyhet från Kerstin Florian, deras huvudsakliga spamärke. Behandlingen heter Magnesium Wellness Treatment och kan bokas som en 50-minuters eller 80-minuters behandling för 995 kronor eller 1295 kronor. Huvudtanken är att fylla på med den viktiga mineralen magnesium som främjar kroppens energi, sömn, cirkulation och musklernas funktion. Om man ofta vaknar om natten av kramp till exempel kan det vara magnesiumbrist som spökar.

Min terapeut Emelie började föredömligt med att förklara alla steg i behandlingen. Det är verkligen jättebra när det görs för då kan man koppla av när själva behandlingen börjar och behöver inte fundera på vad som görs eller ska hända härnäst.

img_6520_1
Torrborstning! Foto: K. Scheiderbauer.

Steg ett var att hela kroppen torrborstades, ett steg som inte är – eller i alla fall varit – särskilt vanligt i Sverige men som är supervanligt på de spa jag testat när vi kryssar (vilket vi gör rätt ofta). Till havs är det vanligaste märket Elemis men här var det alltså Kerstin Florian.

Efter att varje del torrborstats torkade Emelie av just det kroppspartiet med en varm och fuktig handduk. Det var både skönt och kändes fräscht; eventuella döda hudceller som ju kan bli till fint ”damm” torkades på så sätt bort från huden.

I nästa steg masserade Emelie hela min kropp, del för del, med en mineralkräm från Kerstin Florian som bland annat innehåller magnesium. Emelie var otroligt duktig och fick mig verkligen att slappna av. Rörelserna, tempot, musiken – allt stämde.

Är det något jag tycker om så är det när man vet att en behandling både är bra för hälsa/muskler/hud OCH är underbart avkopplande och behaglig. Och det var denna. Kerstin Florian är ett kvalitetssignum och utbildar väl. För inte bara masserades jag med denna mineralkräm; små droppar och tryck av väldoftande olja applicerades i ansiktet och Emelie använde också heta stenar som hon drog längs exempelvis min (stela) rygg…mycket skönt och välgörande! Spa när det är som bäst 🙂 .

Mot slutet packades jag in. Även här fortsatte Emelie att läsa mina tankar; fel tryck eller belastning lättades, rätt värme och skydd fanns på plats, tiden var helt lagom. Medan allt fick verka på kroppen fick jag en skalpmassage. Här brukar jag alltid vara lite tveksam; det är ett svårt moment tycker jag och jag har varit med om horribla varianter som kan ha förstört en hel session! Nu gick allt hur bra som helst och jag kunde njuta mig igenom även denna del.

img_6537_1
Emelie Hillgren, Orbaden Spa, med heta stenar i händerna. Foto: Kristofer Scheiderbauer.

Efter vad som kändes som ett evighetslångt besök i himmelriket var det dags att ”vakna”, att komma tillbaka till här och nu. Jag tackade Emelie och berömde henne för hennes skicklighet, men vad hon inte visste då var att jag redan hade bestämt mig för att utfärda mitt första certifikat/diplom på mycket mycket länge!

Så, Orbaden är härmed ”certified by Spabanken” tack vare Emelies proffsigt och fint genomförda behandling! Gratulerar, ett diplom kommer så småningom!

One thought on “Spabanken testar Kerstin Florians nyhet: Magnesium Wellness Treatment

Kommentera gärna

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Spabanken på sociala medier