Kosta Boda öppnar spa med glaskonst

Kosta Boda Art Spa öppnar 27 juni 2009.

Hade inte de här bacilluskerna varit så envisa hade jag legat i någon thalassopool på den tunisiska ön Djerba nu :-(. Känns lite tungt, inte minst med vädret här hemma, men med tanke på hur mycket jag hostat och haft mig så var det ändå lika bra att vi stannade hemma. Det går inte att besöka en massa spa om man inte är frisk.

Istället har jag kommit igång med en ny bok, vilket jag väl delvis har både väder och sjuka att tacka för (orkar ändå inte ta mig för något så sitter bara hemma) så det är väl sant som de säger; inget ont som inte har något gott med sig :-). Jag ska avslöja mer om det nya bokprojektet lite längre fram, men jag kan säga så mycket att i alla fall en del av boken ägnas åt wellness och spa!

Nästa spabesök jag har att se fram emot sker nästa vecka då jag ska ner till glasriket i Småland och få en rundvisning på Kosta Boda Art Hotel. Himla rolig idé faktiskt att låta glaskonstnärerna på Kosta Boda designa och inreda ett hotell. Utlovat är ”en helhetsupplevelse för alla sinnen” – och, hotellet har alltså även ett spa!

Spaavdelningen ligger mitt i hotellet. Själva hjärtat är en pool designad av Kjell Engman. Bassängkanterna pryds av blått glas och på botten av poolen finns en konstutställning med glasföremål! För att se verken måste man alltså dyka under vattnet :-). Simglasögon och cyklop finns att låna.


En annan designer som lagt sin touch på stilen är Åsa Jungnelius, utsedd till Årets designer 2008 av Elle Interiör och nominerad till Dagens Nyheters kulturpris. Hennes karaktäristiska konstverk i form av läppstift och nagellack pryder bland annat skönhetsbehandlingen.

Det låter grymt bra så jag hoppas det är lika coolt i verkligheten! Återstår att se…

Kommentera gärna

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Spabanken på sociala medier