Framme på Storhogna Högfjällshotell & Spa

Äntligen framme! Sitter i det mysiga brasrummet här på Storhogna och bara myyyser. Och det ÄR så mysigt som jag föreställde mig!

När vi landade på Östersunds flygplats regnade det, men ju närmare vi kom Storhogna (vars adress är Vemdalen) så blev marken vitare och vitare. När taxin stannade utanför hotellet var det precis lika gulligt som på hemsidans bilder; belyst och inbäddat i ett vitt täcke av snö.

Rummet är rymligt och väldigt hemtrevligt med roliga små fönster både från badrummets jacuzzi och vardagsrumsdelen upp mot sovrumsdelen som ligger lite upphöjd. Därifrån har man också utsikt över vinterträdgården; en slags innergård med bar, restaurang, fåtöljer, bord och stolar – samt fönster mot poolen.

Och nu är vi mätta och stinna efter en fantastisk middag. Ganska kräsna som vi är väntade vi oss inte att bli så nöjda, eller att hitta drycker från vinhuset Chateau de Beaulon som vi ju besökte i somras när vi var i Frankrike!

Först åt jag en förrätt på halstrad lax med äpple, koriander och fänkål. Helt perfekt.
Därefter njöt jag av en ljummen scampi-sallad som både var fräsch och smarrig på samma gång (fråga mig inte hur de lyckats men mixen av sparris, paprika, sallad och scampi var helt rätt avvägd och lite het tack vare kryddning av cayenne). Som avslutning kunde jag inte låta bli att tacka ja till smulpajen med cognacsmarinerade äpplen och fäbodsglass! Lite väl söt om jag nu ska ”klaga” på något, men ändå vidunderligt god… Till alltsammans drack vi viner från hotellägarens egen vingård, en ytterst positiv upplevelse!

Hur jag ska hinna bli hungrig till frukost igen är en gåta just nu men för att orka upp borde jag i alla fall gå och lägga mig. God natt!

ps. Lite roligt tycker jag det är att många spahotell har särskilda ”livsnjutarhelger” eller kallar in prisbelönta kockar eller kändisciceroner, när det finns dem som liksom bara gör det ändå, till vardags sådär…utan att ens skryta om det trots att de gör det så bra.

One thought on “Framme på Storhogna Högfjällshotell & Spa

Kommentera gärna

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Spabanken på sociala medier