Så hade Stockholm precis börjat bada i vårsolens sken när jag packar mina väskor och drar till fjälls och tillbaka till vintern. Anledningen är att jag – äntligen – ska besöka Storhogna Högfjällshotell & Spa! Som jag väntat, och längtat… 🙂

Spahotellet i Storhogna har ett mycket gott rykte. Alla jag pratat med som varit där har talat väl om dem, och de verkar ha ett gäng fans; så många att de nyligen fick utmärkelsen Sveriges ledande spahotell av World Travel Awards!

Nu är det upp till bevis. Som ni förstår har jag höga förväntningar. Särskilt på mysfaktorn. Jag tror det är ett sådant där ställe som man liksom inte vill lämna utan stanna på bara en dag till … Men vi får se.

Besöket kommer tyvärr vara ganska kort, och därför intensivt. Vi ska hinna testa igenom både sängar, kök, spa, bad, fjällbastun och skidbackar. För att orka upp tidigt borde man förstås hålla sig till vatten, men när ägaren även har en gård med vinproduktion i Frankrike kan det bli svårt…jag gissar nämligen att resultatet av de där druvorna finns på Storhognas meny. Men vad gör man inte för jobbet; grundlig research är mitt motto! 🙂 Nåja, man kan ju smutta grundligt.

På behandlingssidan är en kur som kallas ”Dubbelfräsch” deras storsäljare. Själv kommer jag pröva en stenmassage, och ett par andra harmonihöjare i fjällbastumiljön.

Tvivlar hur som helst inte en sekund på att vi kommer bli väl omhändertagna, och att bytet från vårsolen till vårsnön kommer att ge utdelning.

Kommentera gärna

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Spabanken på sociala medier