Helt magiskt att äntligen vara här! Det är svårt att föreställa sig det unika läge som Varbergs kurort har om man inte besökt hotellet. Havets vågor slår in över en sandstrand precis utanför entrén och mot varje håll går fina promenader för den som vill njuta av den friska havsluften och naturen.

När jag och sambon klev in i lobbyn med ljudet av vågorna i ryggen så möttes vi av värme på mer än ett plan. Ett band stod och spelade för de som satt och tog en kaffe eller en kopp te efter middagen och det var helt tydligt att underhållningen var uppskattad. Jag fick direkt en varm och härligt välkomnande känsla och än lugnare blev jag när jag läste flera diplom de fått bland annat för personalens höga servicenivå. Och hitintills stämmer det bra, vi har känt oss väl mottagna och sedda, personalen är duktig och väldigt tillmötesgående.

Rummet. Eller, jo hm, vi har faktiskt en svit… en helt underbar sådan dessutom högst upp med dubbla fönster mot havet så att man kan se vågorna slå in och surfarna leka våghalsiga (haha!) lekar därute. Ett av rummen i sviten har ett stort badkar med minibibliotek separerat från själva badrummet och i det stora rummet finns ett minigym! (Så himla schysst, varför har jag aldrig sett det förut på något spahotell?) Så, idag ägnade jag en god stund åt att träna med hantlarna, på gymbollen och yogamattan. Varför det är roligare att träna på hotell än hemma kan man ju också fråga sig men bara det blir av så, eller hur :-).

Men det är inte slut där; i rummet står också ett litet fint spaställ stort nog att få plats på ett bord med två ”trappavsatser” i glas och rostfritt. Baktill finns en platta med en spainstruktion för en liten ”på rummet-ritual” och på avsatserna står fyra olika Kerstin Florian-produkter som man då alltså nyttjar i ritualen. Läckert, och preciiis sådant som ett spafreak som jag hoppar jämfota av glädje för! Jag ääälskar när spatänket även når rummet. Dessutom är det stilrent och snyggt. High Five, helt rätt tänkt Varbergs Kurort!

Vad har jag mer hunnit med? Imorse hade jag en session med deras kombinerade dietist-terapeut i kognitiv beteendeterapi, spännande och något som jag planerar att skriva om i framtida artiklar för det är ett viktigt verktyg de har tack vare denna kunskapskoppling (fler spa med liknande tjänster sökes!).

På eftermiddagen höll jag en utbildande föreläsning på samma tema som min bok; Spaterapeutens 10 budord. Det här var faktiskt själva upprinnelsen till vårt besök – att delta i utbildningsdagarna för Varbergs Kurorts terapeuter.

(Apropå mina föreläsningar så får jag ibland frågan när, var, hur man kan komma och lyssna, och svaret är att man kan boka mig/beställa föreläsningen. Är ni några stycken så kan ni gå ihop och sedan höra av er för en bokning, eller så kan du vända dig till din arbetsgivare/skola och framföra din önskan/be dem höra av sig.)

Vi har också varit ute och njutit av det fina vädret och naturen plus sett oss omkring på anläggningen och ätit gott. Imorgon väntar behandling och bad samt förhoppningsvis test av träningspass!

Kommentera gärna

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Spabanken på sociala medier