Ett spahotell med mycket hjärta och salta vindar

Precis när jag kände i varje cell i kroppen att det var alldeles för länge sedan jag var på ett spa, så omformar sig plötsligt händelsernas utveckling – idag blev det klart att jag inom kort ska ner och återbesöka mysiga Torekov Hotell! 😀

Har ni varit där redan förstår ni förstås min iver och glädje, om inte har ni något att se fram emot. För det första har deras byggnad precis det där man tjatar om (i alla fall i Stockholm); läge, läge och läge. Havet sänder salta pustar upp på land, här finns en liten charmig ort som särskilt lever upp sommartid, och hela Bjärehalvön (där hotellet ligger allra längst ut mot Kattegatt) har faktiskt med årens lopp blivit en given destination på mina semesterar.

Lagom till sommaren har Torekov Hotell också ombyggda stugor som de kallar hotellhus. Jag har ju inte sett dem än men är de lika snygga som övriga delar de har byggt om/ut och har lika sköna sängar som i den nya hotelldelen jag bodde i sist så kan det inte vara annat än kanonbra. Skiner solen relaxar man vid poolen, regnar det finns stövlar att låna för en frisk promenad vid havet. När man kommer in kan man mysa vid brasan i loungen intill restaurangen – där de serverar lokalproducerad mat som kärleksfullt tillretts av Torekov Hotells skickliga kockar.

Och så det bästa; spa’t! Varmt välkomnande, en lika varm pool av stilen ”japansk het källa”, en ångbastu inredd med mörkgrå sten vill jag minnas och en trappa upp finns en torr variant med stora fönster. Vill man svalka sig finns en liten kall-dipp pool som man precis får plats att gå ner i – och försöka ta sig upp ur snabbt! I relaxavdelningen tar man det lugnt före och efter behandlingen, äter en frukt, vilar och kisar ut mot havet, kanske bläddrar i en tidning…

Sist tog jag en hawaiansk massage vill jag minnas. Och med risk för att låta överpositiv, så var den riktigt, riktigt bra. Denna gång tror jag att jag ska satsa på deras ”Härliga Hår” (med tanke på mitt fokus på hårbehandlingar som jag skrivit om på sistone) eller kanske en Aroma soul; peelingbehandling med avslutande massage enligt ett av fyra olika slags aromaoljeteman – Mediterranean / Indian / Oriental / Arabian. Ni lär få veta vilket!

One thought on “Ett spahotell med mycket hjärta och salta vindar

  1. Hej Heidi,

    jag älskar att semestra i skåne och blev så glad när jag nu läste om detta hotell som verkar vara helt i min smak. Toppen bra tips!
    Marie A

Kommentera gärna

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Spabanken på sociala medier