Spadagarna 2011 som i år hölls på Varbergs Kurort är nu över för den här gången och jag är tillbaka i Stockholm, fylld av erfarenheter, kunskap och inspiration! Här är ett axplock av vad dagarna innehöll.

Fish Spa. Sammy Dale som driver Smile Spa på Stureplan i Stockholm var på plats med två vattentankar med småfisk som äter upp de döda hudcellerna så att fötterna blir alldeles lena och mjuka. Jag testade förstås!

Det utlovade regnet lyste med sin frånvaro. Solen sken och temperaturen steg. After Worken på stranden med surfingaktiviteter och zumbapass i sanden var en succé. Här i förgrunden ser ni Varbergs Kurorts spachef Carina Wallberg, nyinvald ordförande i Svenska Spahotell, stuffa loss!

Jag testade en AHA-behandling från Dr Gross, en cosmeceutical grundad av en amerikansk dermatolog vid samma namn. Behandlingen ska passa alla, och förbättra en rad hudtillstånd från rosacea och hyperpigmentering till grova porer. Återförsäljare kan söka produkterna hos Ellancé.

Jag testade också Nannics maskin NBE 1000 som arbetar med elektromagnetisk energi. De flesta körde en behandling för ansiktet men jag bestämde mig för att inte vara blyg utan blotta mitt problemområde no 1: magen! Så, med förhoppning att få bukt med mamma-magen lät jag Linnéa Åkerblom från företaget Cosmetiqann, jobba på att smälta bort fettcellerna med värme.

När huvudvärken tyvärr slog till fram på eftermiddagen fick jag en uppiggande färginjektion hos psykologen och ljusterapeuten Karl Ryberg i hans fantastiska färgterapeutiska apparat där man tittar i en till synes ändlös rymd av färger. Lär balansera hormonerna, och faktum är att huvudvärken i alla fall lättade litegrann. Den som är intresserad av att veta mer kan ta kontakt med hans företag Monocrom.

På plats fanns en mängd olika produktföretag också, från Kerstin Florian och Dermarome till Björk & Berries och Dharmazone. Svenska Dermanord presenterade sina rena produkter i nya förpackningar och med nytt namn: Maria Åkerberg efter märkets grundare och ägare. Riktigt snyggt och lär säkert märkas på försäljningen.

En lite halvtaskig bild eftersom en pelare är i vägen, men den korta, söta kvinnan i vitt i bakgrunden är Maria Åkerberg själv!

Utöver spännande utställare hölls en rad intressanta föreläsningar. Bäst var de fantastiska föreläsarna Göran Adlén och Jörgen Oom som båda fick mig att skratta högt, men också hade mycket tänkvärt att dela med sig av.

Särskilda inlägg om flera av dessa saker kommer så småningom!

Kommentera gärna

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Spabanken på sociala medier