Idag kom jag tillbaka från Kolmården. Jag har varit där på invigningen av det nya familje-spat på Vildmarkshotellet. Mingel, ”provbadning”, test av behandlingar mm. Är fortfarande alldeles massageoljig! 🙂

Badavdelningen som heter African Relax har fått en ny tillbyggnad på den gamla. Omklädningsrummen är fortfarande desamma och den tidigare poolen finns kvar, men nu finns även en relaxdel med bubbelpool och en egyptiskt inspirerad nedervåning med statyer, fors att virvla fram i och som man även kan simma utomhus från, samt en mindre varm liten dammlik pool.

Spamenyn var det jag var mest imponerad av, med innovativa behandlingar och namn samt flera familje- och barnanpassade behandlingar – och det är det inte många i Sverige som har. Men resten, hm…nä jag är ledsen men jag hade förväntat mig mycket mer. Jag tyckte inte att konceptet var renodlat åt något håll. Den nya avdelningens nedervåning hade tema Egypten, och visst är Egypten också Afrika men när jag tänker på vilda djur förflyttar jag mig mycket längre söderut i tanken. Och om de nu har valt temat Egypten – varför fick inte det bli en ännu tydligare linje genom hela avdelningen? Den självklara symbolen pyramiden med sin mystik och all laddning kring dess form känns ju som en självklar komponent som borde framträtt någonstans. Samma sak med bastun, jättefin med stora fönster och fantastisk utsikt mot Bråviken, men inte var den nordafrikansk på något sätt. Superskandinavisk snarare. Här hade jag gärna klivit in i kanske en varm och lite dunkel grotta med eldlikt aggregat mitt i rummet eller varför inte en orientinspirerad ångande rasul med stjärnhimmel?

En översikt över spa-avdelningens två våningar.

Men, kanske var det bara jag som med upphaussade förväntningar kände såhär. Min medföljande väninna som bara varit på ett fåtal spa var väldigt positiv. Kanske har hon rätt. Kanske var felet att nu var badet fyllt av kostymklätt affärsfolk som minglade runt istället för plaskande barnfamiljer med tillhörande skratt och stoj. Förmodligen kommer barnen att springa omkring lyckliga på broarna (fast i alla fall en var väldigt brant, jag började genast oroa mig…) och forsa fram med sina syskon och föräldrar för att sedan bli ännu lyckligare av att få testa barnbehandlingen med skummande kakaobad för fötterna.

Tiden får utvisa. Kanske åker jag tillbaka med lånade barn för hardcore-test. Och jag ska absolut tillbaka för att testa yogapasset intill delfinariet (det var inte öppet nu när jag var där, till min stora besvikelse…). Konceptet familjespa håller i alla fall på fram till april. Lägg gärna in en kommentar här nedan om du åker och testar det och berätta vad du tycker!

ps. Imorgon skriver jag några rader om behandlingarna jag testade.

Kommentera gärna

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Spabanken på sociala medier