Besök på Sturebadet Marina Tower

Tommy, Annika och Pippi Långstrump hänger på en bänk och smarrar godis. En flicka går förbi och frågar om de sett hennes pappa? ”Hade han blåa ögon? Var han sådär lite mittemellan, inte för lång och inte för kort? Hade han svarta skor och svart hatt?” frågar Pippi. ”Ja!” svarar flickan. ”Nej honom har vi inte sett.” säger Pippi.

Lite så kändes det när terapeuten, en ung tjej i svart baddräkt och vit peshtemal om höften – den typiska, turkiska hamamsarongen i bomull – stack in huvudet i ångbastun där jag satt och frågade om jag var Katarina. ”Nej”, svarade jag, jag heter Heidi. ”Då kan du följa med” sa hon då. Märkligt sätt för en terapeut att hitta sin kund tänkte jag men som tur var blev fortsättningen mindre förvirrande!

Spat jag besökte igår heter Sturebadet Marina Tower i Nacka. Detta helt nyöppnade spa ligger i anslutning till Elite Hotel Marina Tower, inrymt i den mäktiga röda tegelbyggnaden Saltsjöqvarn från 1890 alldeles vid vattnet och kajkanten. Jag har väntat i ungefär ett halvår på att det ska stå klart så ni kan tro att jag var laddad, nyfiken och glad när jag äntligen kunde åka dit igår!

Arkitekten som varit inblandad i projektet är spavane Per Öberg, som också står bakom både Sturebadet och Grand Hôtels spa. Allt är dock inte nytt, pool och gym fanns tidigare men nu är skepnaden ny samt ytan utökad, väggar har slagits ut och logistiken förbättrats. Och inte minst, den stora grejen här är att de har byggt ett fantastiskt fint hamam! Och därmed blev känslan ett faktum; det pågår något av en hamamtrend just nu på flera håll…(men det är en annan artikel och story!).

Jag vet inte varför, kanske för att Sturebadet vid Stureplan är så stort, men jag hade för mitt inre målat upp en bild av ett större spa även i Marina Tower. Det var nog min livliga spafantasi som sprang iväg när jag dregglande drömde om rum efter rum i vacker marmor och olika temperaturer, små spännande skrymslen och vrår, våta och torra upplevelser. Därmed inte sagt att upplevelsen här inte kan bli nog så exotisk och stor!

Det som är stort är pooldelen, här är det rymligt inte minst i takhöjd vilket är häftigt. Taket är dessutom upplyst i rött med stora blommor och stämmer fint med de övriga brända tonerna på sofftyger och annat som adderar till den orientaliska känslan. Det finns också gott om soffor att sitta i och sex stycken vilstolar. I övrigt tolkar jag omklädningsutrymmet och fåtalet duschar som att man inte tänker sig någon större anstormning av gäster, på en gång i alla fall.

Förutom en jacuzzi (jo faktiskt, branschen hatobjekt och gästernas älsklingsaktivitet!) finns en liten glasad torrbastu med vy mot poolen. Den gnistrande diamanten, själva hjärtat och finessen med Sturebadet Marina Tower är dock deras hamam.

För att komma in i hamamet krävs antingen att man betalat för en spadag med hamamritual som man gör själv (595/695 kr) eller en hamambehandling (50 min 1195 kr, 80 min 1595 kr). Detta är också den senaste nyheten från Kerstin Florian som ju Sturebadet har ett tätt samarbete med (hon är även delägare i Sturebadets koncern); en hamambehandling, som jag alltså testade igår. Mer om det i nästa inlägg!

Kommentera gärna

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Spabanken på sociala medier