Lite nyttigare muffins – med äpple!

En kompis frågade mig om receptet. Eftersom jag ändå skulle bli tvungen att skriva ned det tänkte jag att kanske fler ville veta så jag publicerar det här, även om detta är en spa- och inte matblogg :-). Eftersom detta väl får räknas som lite nyttigare muffins (de innehåller varken så mycket fett eller socker och känns lite ”matigare” tack vare keson) så tycker jag de passar rätt bra här ändå!

Grundreceptet hittade jag på baka.se där signaturen linadeluxe hade lagt upp det, då som hallonmuffins. Det började med att jag, när min son Isac fick dille på muffins, ville hitta ett recept som var lite mindre onyttigt. I denna variant har jag bara bytt ut bären mot äpplen och haft lite kanel (på känn…kanske en tesked max) i smeten.

Receptet ska ge 12 stycken men för mig blev det bara 10, beror nog på hur stora man gör dem.

2 ½ dl mjöl
½ msk bakpulver
1 dl strösocker
1 nypa salt
1 uppvispat ägg
2 msk matolja eller smält smör
1 ¼ dl mjölk eller creme fraiche (jag tog soyamjölk)
½ liten burk keso
äppelbitar skurna i tunna skivor
lite kanel att pudra ner i smeten eller ovanpå varje muffins när äppelklyftorna stuckits ned

Sätt ugnen på 175 grader.
Blanda de torra ingredienserna.
Vispa ihop resten i en skål.
Blanda alltihop.
Klicka ut i muffinsformar och stoppa ner några äppelklyftor/skivor i varje.
Grädda i nedre delen av ugnen i 20-25 min.

Klart! Låt dem svalna en stund och bjud eller frys in.

Kommentera gärna

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Spabanken på sociala medier