Babyspa, javisst finns det!

Idag har Ida namnsdag. Jag träffade en fantastiskt söt liten tjej med just namnet Ida i lördags, med betoning på liten…hon är fem veckor :-). Vi hade visserligen inte särskilt långa dialoger om livet (hon sov mest) men bara hon blir lite större ska jag ta och prata spa med henne, hihi…

Ida fick mig i alla all att fundera på om det finns något som heter babyspa. En kort sökning på nätet visar att, ja visst – klart det finns!

Dels ska det finnas ett ställe i Västertorp som heter Rogifveriet Spa & Butik där de ska ha spaaktiviteter för förälder och bebis samt barnpassning om mamma/pappa vill njuta av en massage själv en stund.

Anemonen i Göteborg erbjuder de babyspa-kurs för mammor som vill komma och lära sig ge sitt barn babymassage.

Bäst för Ida är nog dock om hon tipsar sin mamma om att det finns ett ställe i Linköping (nära där Ida bor) som heter H2O-Akademin. De har ett litet spaupplevelsepaket för mamma/pappa och bebis som låter riktigt mysigt.

Vad som händer på babyspa varierar lite, men de flesta verkar ha med ett bad för både mamma/pappa och barnet, samt någon slags behandling (massage, ansiktsmask, handvård…) då barnet antingen kan vara med i rummet eller passas av personal så att mamman/pappan får njuta av behandlingen i lugn och ro. Hos en del ingår även lite småplock att äta.

Kommentera gärna

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Spabanken på sociala medier