Spahytt på Celebrity Reflection – höstens hetaste test!

En Aqua Class-hytt på nya fartyget Celebrity Reflection har allt en spafantast kan önska sig…

Åh det här är helt underbart! Knappt har jag smält de underbara intrycken från Sturebadet Marina Tower innan jag får veta att jag har en spahytt reserverad till mig på det helt splittnya fartyget Celebrity Reflection som ska visas nu i oktober!!!

Den som inte är kryssningsbiten kanske inte förstår min euforiska känsla men tänk er ett supersnyggt hotell i flytande form, helt nytt med ett läckert rum som dessutom är helt spainriktat!!! Jag älskar ju för det första att kryssa och bevakar branschen nästan lika hårt som spa, men att få kombinera dessa två favoritområden – wow!

Jag har faktiskt bott i en spahytt förut, då ombord på Costa Pacifica vilket också var kanon. Ombord på Celebrity Reflection (rederiet Celebrity Cruises är dessutom en favorit, det är så snyggt och läckert allt, särskilt denna fartygsklass som heter Solstice) har man som boende i en spahytt bland annat följande förmåner:

*I hytten har du en härlig morgonrock att svepa in dig i, särskilda bad- och hygienprodukter och sängarna är bäddade med lakan av egyptiskt bomull…
*Vatten och te serveras dagligen till hytten.
*Ett av mina numera favoritbadföretag finns också med; Hans Grohe har levererat duschpanelen till hytten.
*Sen finns lite kul saker som ”ångfri” spegel, alltså den ska inte imma igen när man duschat (vilket ju underlättar den efterföljande sminkproceduren när man har bråttom ut på kvällen för att ta del av allt kul som händer ombord :-))
*Man får välja kudde från särskild ”kuddmeny”, tofflor ingår och mycket mer…

Vitt och fräscht i restaurang Blu.

Dessutom är servicen, eller personalkapaciteten är nästan 2:1, det vill säga det går två gäster på en personal vilket borgar för väldigt hög servicenivå. Hytten städas två gånger dagligen vilket faktiskt brukar vara standard på en kryssning. Roomservicen är fri dygnet runt (mat, inte dryck, men allt som finns på menyn som du är sugen på ingår och utbudet är ännu större i en aqua class hytt).

Jag har kryssat med Solstice-klassen förut, just på det fartyg som heter Solstice när hon bara var 6 veckor ”gammal”! Men en sak jag aldrig testat är specialrestaurangen Blu. Nu får jag det. Man måste nämligen bo i en spahytt för att ha tillgång till den! Där serveras extra ren och fräsch mat och designen är superläcker! Jag ser SÅ fram emot ALLTIHOP!

Fast mest ser jag nog fram emot att njuta i deras härliga spaområde Persian Garden and Relaxation Room. Hit har inte alla tillträde och det kostar extra om man vill in. Men för boende i Aqua Class ingår det. Det finns massor att berätta om Celebrity Reflection som jag får återkomma till längre fram, inte minst när jag varit ombord, men en rolig sak måste jag droppa redan nu: de har hamam ombord! Så vad var det jag sa…det ÄR en trend… 😉

Kommentera gärna

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Spabanken på sociala medier