Reserapport den 25/1:

Jag har övergivit skeppet. Det var visserligen dramatiskt men inte frivilligt, vi höll inte på att sjunka och jag hoppade inte överbord. Däremot baxades jag in i en ambulans minuten efter att vi lagt till på Lanzarote igår morse.

Vår lyxiga kryssning har därför plötsligt förvandlats till en mindre lyxig sjukhusvistelse. De vita handskarna varje butler bar på MSC Fantasia har här ersatts av dito i latex. Visserligen har vi eget rum med ”roomservice” men cirka 60 procent av det som serveras känns inte som något jag kommer tillfriskna på direkt.

Utan att gå in på några detaljer satte en hiskelig matförgiftning from hell in i förrgår natt och efter att ha körts ner med rullstol till fartygets medical center tog de raskt beslutet att jag borde in på sjukhus för prov- och omhändertagning vid nästa stopp, som alltså var Lanzarote.

Min arm med en ny betydelse av att ”vara uppkopplad”…

Jag har aldrig varit på ön förut, och såg verkligen fram emot besöket. Nu ligger jag här i sjuksängen med slangar i armen och olika dropp och kan bara titta ut mot solen och värmen utanför fönstret. Ett par palmer vajar i vinden, och i fjärran kan jag ana det glittrande havet. Det känns förstås väldigt retfullt, men jag är i alla fall glad att sjukhuspersonalen är gullig – och att jag fått göra ultraljud! Vår lilla bebis har inte tagit skada, sprattlar och mår bra verkar det som, OCH, vi fick veta könet vilket de inte kunnat se på tidigare ultraljud hemma i Sverige. Det är en pojke :-)!

Förutom allt kring hur dåligt jag mått/mår (vilket väl säger sig självt med tanke på att jag ligger på sjukhus utan att jag behöver gå in på olika kroppsvätskor och dess skiftande färger…) så är det förstås supertrist att vi fick avbryta vår härliga kryss :-(. Jag hann inte riktigt suga musten ur yacht club-konceptet, inte testa alla bastur i Aurea Spa eller träna igenom maskinerna på det fräscha gymmet, dessutom gick jag miste om en inbokad ansiktsbehandling jag verkligen hade sett fram emot…

Här på sjukhuset fick man visserligen en necessär med produkter när man checkade in men duschen är iskall så det är inget nöje direkt att tvätta sig. Standarden är enkel men fräsch och vi har fått ett eget dubbelrum med tv, så vi skojar och kallar det för vårt ”hotellrum”.

Cafeterian tar dock inte kort så sambon har fått ge sig ut på jakt efter bankomat och kontanter, och dietistens matval är i vissa fall lite underliga kan jag tycka…att jag ska gå på flytande en tid och sådant som soppor etc. kan jag förstå, men serverar man verkligen kaffe med mjölk och päron till en magsjuk?! Båda är ju laxerande och vitsen nu är väl ändå att stoppa upp alla ”onödiga flöden”… Inte var det lätt heller att titta på när sambon mumsade pizza med en öl till nere i cafeterian tidigare. Eftersom jag inte ens ätit upp det lilla jag fått serverat har magen kurrat konstant av hunger. Helt klart är detta en ofrivillig slimkur jag helst hade varit utan.

One thought on “Slimkur på Lanzarote

  1. Det känns helt rätt att packa för Karibien en dag som denna . I alla fall här i Stockholm viner vinden, det virvlar blötsnö och gatorna är fulla av slask. Inget vidare kul men som sagt, då är det härligt att ha två veckor i värmen att se fram emot!

    So

Kommentera gärna

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Spabanken på sociala medier