Gyllene spaupplevelser på Madeira

En av tjusningarna med att kryssa är att varje dag bjuder på nya upplevelser. Igår spenderade vi till exempel dagen på Madeira! Vi började med en god à la carte-frukost i vår Top Sail Lounge, privat för Yacht Club här ombord på MSC Fantasia. Till kaffet kom vår rykande färska, specialtryckta morgontidning. På svenska.

På förmiddagen strosade vi runt och shoppade i Funchal, huvudstaden på ön. Solen sken och temperaturen låg runt 20 grader. Några inköp och kassar på armen senare (priserna är grymt bra och dessutom var det fortfarande rea i många butiker) blev vi upphämtade för ett lunchmöte på spahotellet Golden Residence.

Vi var väldigt glada att återse vår kontakt där, Orhan Simsek, som vi känner sedan tidigare besök. När vi avhandlat de senaste nyheterna från båda håll ville jag kika in i spat för att se vad de ändrat sedan vårt förra besök för ett par år sedan, och inte minst snappa åt mig den senaste spamenyn. Men, självklart ville Orhan också ha mina synpunkter på mer än ytan så jag ”lät mig övertalas” (hehe) till att testa en massage efter lunchen. Sagt och gjort, efter en utsökt lunch bestående av gratinerad aubergine i tomatsås och bacalhau serverad med grönsaker och små potatiskulor, gick jag ner i spat igen för att jobba :-).

Jag märkte direkt att min terapeut, Sonia Correia, visste vad hon gjorde när hon gravidanpassade massagen. Liggande på sidan fick jag extra kuddar klädda med frottéhanddukar (för oljans skull) både under magen och mellan benen. Jag låg riktigt bekvämt när hon satte igång att först stretcha min kropp och sedan fortsätta att med varm Kurland-olja arbeta igen min kropp från tå till topp.

Det milda ljuset, lugna musiken och goda dofterna vaggade snart in mig i ett skönt avslappnat tillstånd – utan att jag för den skull släppte uppmärksamheten på själva massagens delar och teknik. Halvvägs fick jag vända över på den andra sidan, hela tiden täckt av handdukar på ett väldigt respektfullt och proffsigt sätt.

När jag många långa sköna minuter senare kom ut igen satt Orhan där och ville genast veta vad jag tyckte. ”Ärligt nu!” bad han och uppmanade mig att utan omsvep dela med mig av mina synpunkter. Det absolut enda jag hade att tillägga var i så fall en liten välkomstceremoni, ni vet, de där viktiga sekunderna när terapeutens händer bara vilar stilla, då man kanske får andas in en god aromatisk doft, vaggas stilla eller djupandas för att komma ner i varv. Förutom det – så var det både njutbart och proffsigt på alla sätt!

Några exempel på vad Golden Spa erbjuder i övrigt:

– torr bastu
– ångbastu
– uppvärmd utomhuspool
– stor inomhuspool
– jacuzzi
– från 25-minuters behandlingar till 3-dagars spapaket.

Priserna är riktigt överkomliga också, en 1-timmes Hot Stone-behandling till exempel kostar 58 euro (ca 590 kr), just en sådan behandling ligger ju ofta runt minst 800-900 kr. Lägg därtill att hotellet öppnade 2007 och alltså är helt nybyggt, har superfräscha rum/lägenheter och inte ligger särskilt långt från Funchal eller shoppingcenter som Forum Madeira eller det gigantiska Madeira Shoppingcenter. Med allt detta sammantaget är Golden Residence ett ypperligt alternativ för den som letar fräscht boende för sin Madeira-spasemester med närhet till shopping och andra aktiviteter.

One thought on “Gyllene spaupplevelser på Madeira

  1. Åh så härligt du verkar ha det – blir riktig avis. Men du förtjänar att ha det skönt, du lär behöva alla lugna stunder du kan få för att förbereda dig på vad som kommer i vår 🙂

    Jag har förresten gett dig en award för att jag gillar din fina blogg så mycket. Kika in på min hemsida för att se vad det innebär. Kram!

Kommentera gärna

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Spabanken på sociala medier