Skönhetstips från Charlene Florian

Charlene Florian, foto: KFI.

Charlene Florian, dotter till Kerstin Florian, arbetar som Chief Creative Officer på Kerstin Florian International där hon är ansvarig för produktutveckling och teknologi. Hon är också taleskvinna för företaget Kerstin Florian International.

För flera år sedan hade jag förmånen att lyssna till Charlene på spakonferensen Spadagarna. Jag blev mycket inspirerad av denna charmerande kvinna!

Mer eller mindre född in i branschen är Charlene förstås mycket intresserad av de fyra hörnstenarna inom spa; hälsosam kost, fysisk träning, mental avkoppling och vård av ansikte och kropp.

Nu har jag även fått veta att Charlene är en hängiven yogautövare sedan många år som ofta åker på retreats för kropp och själ.

Vad många kanske inte vet är att hon också är utbildad Raw Food Chef och varje månad skickar ut recept på hälsosamma drycker och smoothies med olika syften. Jag tänkte tipsa om ett sådant som också går att matcha med skönhetsvård om man vill.

Detoxsmoothie och badsalt från Kerstin Florian, foto: Heidi Rovén.

Charlenes detox-smoothie

Den här smoothien med frukt och grönsaker ska öka energin och ge huden näring! Jag delade upp ingredienserna och körde alla ”hårda” i en fruktpress och mixade sedan saften med resten av ingredienserna i en matberedare. Häll upp på glas och drick genast, en riktigt härlig energiboost!

En näve persilja
En näve grönkål
En cm ingefära
1/2 äpple
1/2 citron med skal (sköljd och gärna en ekologisk!)
1 banan
2-3 dl rent källvatten (eller kranvatten…i Sverige har vi ju ganska bra kvalitet på vårt kranvatten, jämförelsevis i alla fall!)

Mineral Wellness Soak

En bra produkt från Kerstin Florian att kombinera med är Mineral Wellness Soak, ett koncentrerat badsalt. Saltet är helt naturligt, handskördat och innehåller över 60 naturliga mineraler och spårämnen med välgörande effekt för kroppen.

Saltet ska ha filtrerats genom en 2 miljoner år gammal och 3-8 meter tjock snäckskalsbädd vilket också ger det en hög halt av kalcium.

Effekten är utrensande, mineraliserande och muskelavslappnande – en riktig wellnessbehandling alltså för kropp och själ såhär i kalla vinter- och förkylningstider!

Gör så här:

Häll cirka 3 matskedar salt i varmt vatten (35–37˚C) medan du tappar upp ditt bad. Låt saltkristallerna lösas upp i 10–20 minuter innan du kliver ner i badet. Njuuuut! 🙂

One thought on “Skönhetstips från Charlene Florian

Kommentera gärna

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Spabanken på sociala medier