Ostron, lamm och hallon på Kiviks Hotell

_MG_4211_1
Jag kopplar av på Kiviks Hotells spa efter min sköna Pevonia-behandling. Foto: Kristofer Scheiderbauer.

Efter min sköna spabehandling bara mös jag, först i spat, sedan på rummet ett tag. Att ha tid efter en behandling för att kvickna till och fortsätta njuta av den sköna avslappnade känslan är verkligen a och o för att få ut så mycket som möjligt av sin behandling när man är på spa!

_MG_4263_1
Från den välskötta trädgården på Kiviks Hotell ser man ut över havet. Foto: Kristofer Scheiderbauer.

Kvällen på Kiviks Hotell fortsatte lika bra. Vi gjorde oss i ordning och var på plats i god tid till middagen så att vi också hann strosa lite i trädgården och njuta av den fina kvällen och miljön. Väl till bords, vi valde att sitta ute, var det dags att spana in menyn. Den bjöd på många läckerheter så det tog en liten stund att bestämma sig.

Till slut föll våra val på start med ostron och champagne, lamm på olika vis med tillbehör och sås till varmrätt samt citrontartlette respektive hallonvariation till efterrätt.

_MG_4311_1
Några läckra amuse-bouches som serverades på Kiviks Hotell före maten. Foto: Kristofer Scheiderbauer.

Redan innan förrätten fick vi in olika spännande amuse-bouches upplagda på väldigt trevligt sätt. Åh vad jag älskar sådant, det gör verkligen restaurangbesöket till något extra! Allt smakade toppen och inte blev det sämre med champagne till, dock kunde den varit mer välkyld.

_MG_4312_1
Yes, ostron! Foto: Kristofer Scheiderbauer

Ostronen var suveräna, särskilt med deras egen vinaigrette till, helt underbart med ostron när det smakar så bra!

Samma sak med varmrätten, menybeskrivningen var platt jämfört med vad som kom in; en mycket vällagad och arbetad komposition av lamm på olika sätt som smakade fantastiskt. Till det en smarrig potatiskrokett med getost samt grönsaker.

Efterrätten däremot, här blev jag  besviken. Jag hade valt citrontartlette med lakritsglass. Den väldigt trevliga serveringspersonalen hade som tur var förvarnat om att lakritssmaken var väldigt subtil, fast de borde sagt obefintlig…här hade inte köket lyckats alls.

Varför ens sätta lakrits som smak och skriva ut det på menyn när det inte gick att leta fram denna smaknyans ens med största ansträngning? Citronsmakerna var dessutom för starka och tog överhanden plus att kak-/pajdegen var kompakt, tjock och hård.

_MG_4315_1
Underbart tillagat lamm på Kiviks Hotell. Foto: Kristofer Scheiderbauer.

Jag bad att få byta den vilket inte var några problem och fick istället en hallonvariation som jag blev mycket nöjd med. Till saken hör att tjejen som serverade oss höll med om dessertens kanske inte helt lyckade komponering, hon berättade att de hade diskuterat den bland personalen och nu skulle framföra våra synpunkter (jag ser att den ännu står kvar på menyn på hemsidan men kanske tas den bort på sikt).

_MG_4320_1
Fräsch avslutning på vår Kiviks-middag med hallon på olika vis. Foto: Kristofer Scheiderbauer.

Förutom goda smaker, en baby som sov exemplariskt fram till slutet på middagen, fint väder och trevligt sällskap ska tilläggas att vi var mycket imponerade av den unga, kompetenta och lyhörda personalen. Alla hade ett ytterst sympatiskt sätt; lugna, lyhörda, flexibla och tillmötesgående! Hoppas hotellet värdesätter dem, de var faktiskt en starkt bidragande faktor för att vi lämnade på så gott humör som vi gjorde!

_MG_4325_1
Kiviks Hotell har både snygg miljö och trevlig personal. Foto: Kristofer Scheiderbauer.

Kommentera gärna

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Spabanken på sociala medier