Silky peeling på Kiviks Hotells spa

_MG_4341_1

Kiviks Hotel är både personligt och pampigt. Husets ursprungliga delar byggdes för över 100 år sedan men är idag modernt inrett med mycket konst. Läget är högt och vackert och på baksidan med utsikt över havet ligger en spännande trädgård med snirkliga gångar, vatten och mer konst.

kiviks hotell garden

Det första vi gjorde när vi anlände var att äta lunch. In beställdes en dagens fisk som denna dag var lubb med ratatouille (den var sådär) och en köttfärsbiff med potatispurée som mannen lovordade. Efter att en stunds amning även var avklarad var det dags att byta om till badrock, eller rättare sagt sparock. Nu väntade Åsa, spachefen, nere på spa!

lunch kiviks hotell

Vårt rum, totalt har Kiviks Hotell 27 stycken, låg högt med balkong och havsutsikt, helt underbart och jag hade haft behållning av att bara sitta där och njuta hela eftermiddagen! 🙂 Istället fick jag njuta av en fin kroppsbehandling med produkter från Pevonia och det visade sig inte vara helt dumt det heller, snarare helt underbart faktiskt…

kiviks hotell rum

Pevonia är nytt spamärke på Kiviks Hotell. De introducerade det redan i juli 2015 men har haft det ”på riktigt” sedan februari i år. Nu hade de hunnit komma igång väl med de olika behandlingarna. Jag kände till det amerikanska märket, startat av ett franskt par, sedan tidigare men blev imponerad när jag nu förstod hur brett det är med linjer för alla olika slags hudtyper. Det är inte ekologiskt men spachef Åsa förklarade att det ändå klassades som naturligt.

Den behandling jag testade denna eftermiddag var en Silky Peeling för kroppen. Först tyckte jag peelingen var så försiktigt utförd att jag till och med tvivlade på om den skulle få något resultat. Åsa la på den peelande produkten väldigt mjukt, i motsatt till andra som skrubbar så hårt att man känner sig lätt skinnflådd!

_MG_4242_1

Skrubben innehåller bland annat rosmarin och jojobakorn och Åsa arbetade på med mjuka händer och försiktiga rörelser. Efteråt fick jag reda på att hon är mycket kunnig inom lomi-lomi, hawaiiansk massage och även har utbildat sig på plats på Hawaii. Pusselbitar föll på plats för det jag upplevde under behandlingen var just en terapeut med stort kunnande och inkännande, fokus och närvaro som i alla fall för mig gör all skillnad i världen på hur bra en spabehandling känns.

Detta var så långt man kan komma från ”hafsigt påslafsande”, jag njöt i fulla drag och när det var dags att gå upp och duscha (det trista avbrott i njutningen man sällan kommer ifrån med denna typ av behandlingar…) blev jag riktigt förvånad över resultatet. Trots att det hela utförts så mjukt var nu huden sidenlen, precis som namnet utlovat!

_MG_4237_1

Nästa moment var applicering av en dry oil. Jag påpekade att jag ammar och Åsa bytte då ut den starkt doftande oljan (alla Pevonias produkter doftar sätt starkt) till en doftfri aprikoskärnolja när hon masserade/smorde in framsidan på kroppen. Onödigt att störa en liten känslig babynäsa med andra dofter än mammas, eller hur? 😉

Den sköna insmorningen övergick i massage och även om jag egentligen skulle fått en kortare ansiktsbehandling frågade Åsa halvvägs in i momentet om hon fick ändra, om det var okej att fortsätta med massagedelen då hon upptäckte hur stel jag var.

Faktum är att jag älskar sådana initiativ, förslag från någon som är uppmärksam, har kunnandet och törs säga ”det HÄR är vad du egentligen behöver, är det okej så vill jag ge dig det”. Förstås var jag smärtsamt medveten om min stela rygg, med betoning på smärtsamt – graviditet, förlossning och långa amningsnätter tar ut sin rätt.

_MG_4203_1

Jag tog alltså tacksamt emot den extra massagen och lät Åsa få fria händer att göra vad hon tyckte behövdes! Ansiktsbehandlingen planerade vi istället om till nästa dag.

Även om Kiviks Hotells spa inte är stort (jacuzzi finns samt torr- och ångbastu) så blev betyget, tack vare det proffsiga utförandet av behandlingen, goda spadofter och skicklig teknik, ändå en fullpoängare!

Kommentera gärna

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Spabanken på sociala medier