Clean sav:D – funktionsdryck som minskar fruktsvinnet

Dryckesföretaget Clean drink lanserar en ny produktlinje med ökat fokus på hållbarhet, Clean sav:D. Drycken görs på äppelmust från tillvaratagen frukt och ämnar minska fruktsvinnet. 

Clean Sav:D är en dryck på äppelmust av "räddad frukt", vilket minskar fruktsvinnet.

– Under föregående år testade vi konceptet att jobba med att ta tillvara på frukt, nu har vi vidareutvecklat det och tagit det hela steget längre. Det innebär bland annat en mer optimerad produkt men även att vi kan ta tillvara på mycket större mängder frukt och minska fruktsvinnet på riktigt, säger Elin Simmesgård, marknads- och hållbarhetsansvarig på Clean drink.  

Clean sav:D innehåller 11% äppelmust från tillvaratagen frukt, fem vitaminer, 105 mg naturligt koffein och sötningsmedel. En burk innehåller endast 13 kalorier. Hela produktionen ligger i Sverige och drycken är helt vegansk. Clean sav:D lanseras med smakerna Äpple, Persika och Jordgubb/lime. 

Vi på Clean drink vill göra det enkelt att konsumera hållbart utan att kompromissa med vare sig funktion eller smakupplevelse. Med Clean sav:D nischar vi oss än hårdare mot en hållbar produktion – nu har vi landat marknadens mest hållbara funktionsdryck, säger Sebastian Kvissberg, VD på Clean drink. 

Resterna driver Skånes lokaltrafik

Den tillvaratagna äppelmusten kommer från frukt som av olika skäl inte tagit sig ut på marknaden och riskerat att kasserats. Musten pressas, filtreras och tappas av Kullamust som förädlat äpplen sedan 1929. Restprodukten från musten blir till biogas som används i lokaltrafiken i Skåne. 

Vi på Kullamust är 100% passionerade äppelnördar och ser positivt på alla initiativ som kan öka intresset för högkvalitativa och naturliga äppeldrycker utan onödiga tillsatser. Hållbarhet är inget vi bara SER på, utan en ständigt närvarande och integrerad del i allt vi GÖR istället. Från omhändertagandet av naturligt odlade äpplen, en rakt igenom naturlig tillverkningsprocess utan tillsatser, till återvinningsbar buteljering och förpackningar, och sedan en restprodukt som omvandlas till biogas och driver de lokala bussarna här i Skåne! Vi har en riktigt spännande utveckling framför oss, säger Peter Carlsson, VD på Kullamust.

Kommentera gärna

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Spabanken på sociala medier