Min teori om utslag på specifika ansiktsområden

Okej, dagens tips är kanske inte lika fräscht som den vårkänsla jag börjar ana (ni har väl hört fåglarna kvittra!?) men nog så mycket värt om man har dessa problem. Nämligen att det börjar dyka upp utslag på specifika ställen i ansiktet och man har ingen aning vad det kan bero på!

Jag vet av egen erfarenhet att det kan vara jätteirriterande, särskilt om man hör till dem som sköter sin hudvård by the book. Man frågar sig; varför händer detta? var kommer de ifrån? vad gör jag för fel? Jag har en teori som jag tänkte dela med mig av.

Först; du har säkert fått höra: ”det är hormonellt”. Jodå, det kan det ju vara. Likaväl som det kan höra ihop med något ”inre organ”. Nu får alla kunniga terapeuter därute ursäkta men jag har hört båda dessa förklaringar till leda. Som sagt, nog kan det vara så, men jag har också en annan teori…

Min teori om underliga utslag

Tänk dig följande scenario: Det är kväll och du står i badrummet i begrepp att tvätta av dig dagens make up som blandats med smuts, talg, kanske föroreningar från luft/tunnelbana/utomhusliv – vad vet jag. Du tar din väl utvalda ansiktsrengöring, masserar in, ser hur allt börjar släppa och tvättar av.

När du blundande gör den där avsköljningen med roterande rörelser som sitter i ryggmärgen – du tänker inte ens längre på dem – så kan detta hända: du skjuter bak all smuts från främre delen av ansiktet. Istället hamnar det smutsiga tvållöddret längst bak vid hårfästet, oftast precis framför öronen. Det hände mig. Jag tänkte inte på det. Slarvade med den efterföljande tonern/ansiktsvattnet och vips var de där: stora, irriterande utslag.

Klar hy utan utslag vill vi ha, eller hur? 🙂

Så händer något liknande dig, tänk på att tvätta av dig noga och få bort allt från ansiktets sidor, även från käklinjen, en annan ”uppsamlingsplats” man lätt missar. Och ansiktsvattnet – skippa inte det! Det gör skillnad, tro mig.

Sedan hänger ju allt ihop; stress, kost, livsstil, sömn, hudvård. Att hitta produkter som passar ens hy och bli klok på hur de ska användas är också en djungel! För mig har det tagit nästan hela livet.

Snart kommer det fler tips på härliga hudvårdsprodukter som ger gnistrande klar hy och en massa glow, så välkomna tillbaka snart! 🙂

Kommentera gärna

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Spabanken på sociala medier