torekov-hamamstyle-1

Torekov Hotells spa har för sin ringa storlek en imponerande spameny. De har alltid varit ambitiösa och aldrig legat på latsidan, aldrig nöjt sig med att vara mainstream… Här har man tidigt kunnat hitta hawaiiansk lomi lomi, den ovanliga regndroppmassagen, tillfälliga samarbeten med Sanna Ehdin och Avelution AB– ett tag hade de ett helt rum med möjlighet till ljusterapi i kombination med musik och doft.

torekov-hamamstyle-3

För en tid sedan gick de över till att ha Maria Åkerberg som sitt huvudmärke vilket tillät dem att kunna erbjuda ekologiska behandlingar. Produkterna finns också i omklädningsrummen och inne i spat. Ett annat märke de använder är Matis och i den lilla mysiga och välförsedda spashopen finns också produkter av L:a Bruket och Durance att köpa.

En av nyheterna de har på behandlingsmenyn nu och som jag också passade på att prova är Torekov Hammamstyle (50 minuter/750 kronor). Namnet är bra eftersom det antyder just att det är en behandling inspirerad av hammamtraditionen, att det är deras tolkning av den kan man säga. Men man ska alltså inte förvänt sig att få träda in i ett helt hammam.

Efter att jag fått lägga mig på massagebritsen började terapeuten Jenny att arbeta upp ett löddrande skum med dels tvålpastan Savon Noir som består av olivolja och svarta oliver, dels en marockansk lertvål som bland annat bestod av ghassoul-lera. Till sin hjälp använde hon stora duschbollar av den där nättypen i plast ni vet och lite vatten i en vacker hamrad silverglänsande skål av just den typ som används på hammam. Riktigt fint med sådana detaljer som ger associationen och den rätta känslan!

torekov-hamamstyle-2

När hon fått upp ett fint lödder började hon massera in detta på min kropp. Duschbollarna i kombination med olivtvålen som i sig är en naturlig enzympeeling, ger en mild skrubbeffekt. För mig om ogillar alltför riviga krubbar var det perfekt; också om man är nysolad eller har känslig hy på sandra sätt.

I nästa steg torkades kroppen ren med varma handdukar för att sedan masseras med ett varmt body butter bestående av sheasmör och oolong te. ”Kroppssmöret” blir i varmt tillstånd som en olja, sidenmjukt och smekande och djupt näringsrikt! Vill man ingår även en skalpmassage.

Den här behandlingen är bra på många sätt, dels för att man slipper duscha efter skrubben, dels för att som jag redan nämnt skrubbningsprocessen är så pass skonsam. Den efterföljande massagen är också vidunderligt skön och doften från body butter-produkten är mild och fin.

Kommentera gärna

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Spabanken på sociala medier