Vinterapi från Janssen, passande på en lördag

Gårdagen blev så hektisk med artiklar att skriva och ärenden att göra att jag aldrig hann återkomma och rapportera om Janssen-presentationen. I vilket fall så var jag först och ensam på plan när jag kom så jag hade alla representanter för mig själv som kunde förklara produkterna och de olika serierna.

Stilrent och snyggt från Dr Roland Sacher.

Janssen Cosmeceuticals visade sig ha ett riktigt brett sortiment och bestå av fler produkter än man riktigt kunde greppa så där på en gång. Basserien för ansiktet gick under namnet Secrets med olika inriktningar beroende på hudtyp. Därtill fanns extra serier som var lite lyxigare och täckte specialbehov (Opus Belle, Opus Est och Opus Gratia till exempel liksom en solserie). De verkar också stora på ampuller och kapslar med koncentrat och serum; kallade Skin Add-Ins och Skin Excel. Och så nyheten då förstås, Dr Roland Sacher-serien med ett särskilt komplex kallat PCM; pärlvatten, caviar och magnolia.

Jag har inte testat dem än men blev på rak arm faktiskt måttligt imponerad måste jag säga (måhända jag ångrar mig när jag testat ordentligt, i så fall får jag återkomma och korrigera mig…). Anledningen? Tja, vissa produkter kändes lite bakåttänkande. Ett exempel; det tjusiga silverfärgade röret Luxury Cleanser/Dr Roland Sacher innehåller 28 små runda metallförpackningar, doserade med lagom mängd pulver som löses upp i vatten för daglig rengöring. Meningen är ju att det ska kännas exklusivt, det fattar jag, men är det inte väldigt miljöovänligt med alla de där extra förpackningarna? Idag pratar man ju mer om påfyllningsbara dispensers och att till och med kartongerna till krämerna ska vara tillverkat av miljöstämplat papper. Som ni hör lät jag mig inte bländas så lätt…

Vindruvor innehåller polyfenoler, en kraftfull antioxidant.

Vad som däremot fångade mitt intresse mer i så fall var spaserien för salongsbruk med peelings, oljor, krämer och inpackningar. Här fanns en hel del gottigt att fördjupa sig i! För olika syften och med olika effekt (förhoppningsvis!) fanns produkter inriktade mot/med doft av kakao, tranbär, kryddor, citrus, grönt te, alger och vindruva. Här kunde man även mixa och blanda lite som man ville, till exempel mald hibiskusblomma med massageoljan från grönt te-serien, om man nu skulle vilja det.

Kroppslotionen med vinextrakt ur serien ”Vacation in Burgundy” känns som en bra lördagsprodukt att testa idag :-). Vinterapi sägs ju förse huden med kraftfulla antioxidanter som verkar föryngrande. Doften är lite blommig och mild, och dessutom innehåller den mangosmör som kommer göra min hud mjuk och skön!

Kommentera gärna

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Spabanken på sociala medier