Sitter och smuttar på en Indriya, en fin indisk espresso, vilket jag tyckte passade bra såhär efter dagens test av den yogainspirerade behandlingen med kaffebär :-). För även om te är väldigt gott och länge haft högre anseende (framförallt i yogiska kretsar) har jag lärt mig en sak idag; kaffebäret innehåller antioxidanter som är tre gånger kraftfullare än grönt te!

Behandlingen utfördes i Dermaromes palatsliknande lokaler på Östermalm i Stockholm, av Linda Lundin – auktoriserad hudterapeut och trainer. För den som inte vet är det företaget Dermarome som utbildar och är leverantör i Sverige av märken som till exempel Decléor, MD Formulations, ID Bare Minerals, Carita – och så Priori då som har serien Coffeeberry och behandlingarna med skinyoga.

Jag kommer att skriva en mer utförlig artikel om det här som kommer ut så småningom, så jag ska inte ta upp varje litet moment här och nu, men jag vill i alla fall dela med mig av några viktiga intryck som jag blev väldigt glad och imponerad över…

För det första är serien Coffeberry helt naturlig upptill drygt 98 procent (det sista är ett konserveringsmedel som har sitt ursprung i mjölksyra och kokosnöt, dock ej en paraben) men har ändå effekten av en cosmeceutical, det vill säga produkterna påverkar hudstruktur och funktioner på djupet till skillnad från rent kosmetiska ingredienser. Av Coffeberry-serien kan man alltså förvänta sig föryngrande resultat utan att behöva tumma på det naturliga. Det härliga är att denna tanke även går igen i behandlingskonceptet, som verkligen arbetar inifrån och ut.

Och här kommer det andra. Jag svär på att något väldigt speciellt hände där i behandlingsrummet på Linnégatan 87. Jag vet inte om Linda var medveten om det själv men hennes händer glödde och mina celler häpnade av glädje och tog tacksamt emot det kärleksfulla flöde som strömmade emot dem genom den fina omtanke som genomsyrade den här behandlingen. (Jag hoppas ni vet att skatta er lyckliga alla ni terapeuter där ute som har förmånen att bli utbildade av Linda! Sug i er – och multiplicera missionsarbetet…de här behandlingarna är små fredskapslar som gör samhället till en vänligare plats att leva i! Och nej, jag tycker inte att jag tar i… :-)).

Linda utför varsamma tryck och strykningar, en del i behandlingstekniken skinyoga.

Behandlingen skiljer sig från andra ansiktsditos på flera plan där den gemensamma nämnaren är den här varma omtanken. Den har också ett väldigt vackert flöde som nästan är musikalisk i sina pauseringar och rörelser. Jag älskar när en behandling utförs som en vacker ritual och terapeuten klarar av att vara fullkomligt närvarande i stunden! Det är förstås en konst, men ack så verksam när det lyckas.

Några fokuspunkter var också andningen, mycket lik den i yoga, där man djupandas inte bara i början för att komma ner i varv utan genom hela behandlingen, framförallt då kroppsdelar vrids och töjs. För det är nästa fokuspunkt; stretchningarna och töjningarna av huvud, fötter, armar och händer som förstås återigen anknyter till yoga.

Jag skulle vilja påstå att det här är en trend som kommer alltmer inom ansiktsvård; att fokus inte bara ligger på det yttre och estetiska även om man vill ha synliga resultat också, men att de får ta sin början inifrån. Terapeuten är inte längre bara någon som applicerar masker och rengör, utan en del i en kommunikation där även behandlande moment inspirerade av shiatsu, tai chi, healing och meditation får en given plats.

Den som lyckas och arbetar så ligger inte bara i framkant, utan är del av ett större arbete som genom kundens tacksamhet kommer få det att regna stjärnstoff även ner på terapeuten! En av dem är Linda, som från och med idag är en av få exklusivt utvalda terapeuter som blivit certifierade av spabanken!

One thought on “Skinyoga – ny trend från Priori

  1. Det här inlägget har jag väntat länge på att göra. Att det dröjt har berott på att jag inväntat bilder som kunde illustrera det jag ska berätta. Trots att jag ännu inte har alla bilder så känner jag att jag inte kan vänta längre, så jag får komplettera me

Kommentera gärna

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Spabanken på sociala medier