Jag som hade tänkt att ta en jobbpaus idag och gå ut en sväng för att få lite dagsljus (inte klokt vad snabbt det blir mörkt nu! Huuuu…snart är vi inne i mörkertiderna 🙂 Jag fasar…) men så hörde jag regnet och blev kvar inne. Och ja, jag vet det där med kläder och väder men asch…får bli gymmet istället.

Jag ska inte sticka under stol med att jag känner en lätt annalkande vinterpanik som tar ett krampaktigt tag om mitt inre när jag tänker på alla månader av mörker och kyla vi har framför oss. Föga uppiggande att skriva om kanske men jag kan inte ljuga, det känns tungt. För dig som känner likadant har jag satt ihop en lista med knep som jag själv ska försöka anamma:

– Tända ljus, brasa, gå på ljuscaféet igloo och inte minst se till att vara ute i dagsljus så mycket det bara går.

– Höja mysfaktorn med hjälp av bra böcker, filmer, vänner, konserter – och varför inte musik och klubbar? Imorgon ska jag till exempel på galapremiären av le Bon Palais – nytt diskotek på Bantorget här i stan.

– Peppa sig själv med endorfinkickar; träna, hålla igång och röra på sig (mellan de där mysstunderna i soffan framför brasan ;-)).

– Självklart boka in en behandling på ett dagspa eller ännu hellre – ta en uppiggande spahelg någonstans. Jag återkommer faktiskt med tips redan imorgon!

– Försök dessutom att inte falla för matfrestelsen, det är väldigt lätt att trösta sig själv med godis och kakor och annat smarr när man ska mysa. Själv ska jag försöka stå emot, ost ska jag dock unna mig, jag går nämligen på min Atkinsomgång nr 2 (eftersom jag började tassa upp det jag hade gått ner första gången). Förra gången var vi 2 som körde, nu är vi 4…

Bra är i alla fall att mitt näsblodsproblem slutade strax efter att jag skrev inlägget om det. Ett tips jag fick var att göra ghi av osaltat smör och smörja näsan med. Jag kom så långt som till att köpa smöret men sen, nja, det verkade meckigt! Istället hann jag hitta en ayurvedisk näsolja i mina hälsogömmor och testade den. I samma veva slutade det dagliga näsblodsproblemet så vare sig det var bra tajming eller om den hjälpte så är jag i alla fall glad till att min vardag blivit praktisk igen! 🙂

Gymmet var det ja…

Kommentera gärna

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Spabanken på sociala medier