Test: Correcting Body Firming Detox

KF entren
Att komma in på kontoret för KFI Spa Management känns precis som att kliva in på ett spa! Foto: Heidi Rovén

Igår var jag på Kerstin Florians svenska huvudkontor och utbildningslokaler i Stockholm för att testa den nya behandlingen Correcting Body Firming Detox. Behandlingen fick stor uppmärksamhet när den amerikanska tv-kanalen E! News visade när Hollywood-skådisen Ali Landry fick den för att komma i form efter att ha fått barn.

Produktserien kom för drygt ett år sedan, efter lång utvecklingsfas och utbildning av alla intresserade Kerstin Florian-terapeuter ute i landet så börjar behandlingen nu synas på anläggningarnas spamenyer. Först nu kom jag till skott med mitt test men det passar ändå ganska bra eftersom den inte funnits tillgänglig tidigare.

Jag möttes av Kristina Zanardi, utbildnings- och kvalitetsansvarig på KFI Spa Management. Efter att hon visat mig runt i de fina och ljusa lokalerna som kändes som vilken tjusig salong som helst, fick jag byta om till rock och tofflor.
– Du behöver inte ha på dig något under, tipsade Kristina.

Rummet vi skulle vara i var extra fint. Högt i tak som var nedsänkt på sidorna och med dold och dämpad belysning, draperier, ombäddade massagebäddar och fina detaljer. Dofterna var också en av alla fina inredningsdetaljer…de där dofterna som direkt trycker på alla mina ”avslappningsknappar” 🙂 .

2014-10-28 09.03.25_rum

Först berättade Kristina om de olika stegen och visade till exempel borsten som hon skulle börja att använda över hela kroppen. (Just det här momentet känner jag väl igen från alla mina behandlingstester på kryssningsfartygen, där har de Elemis som använder sig flitigt av torrborstning med kaktushårsborste.) Borstningen sätter igång mikrocirkulationen, och fungerar förstås också som en slags peeling. Är man känslig kanske man tycker att det river, jag tyckte bara det var skönt.

Precis som alla Kerstin Florian-behandlingar inleds även denna med välkomstritualen med oljan Calm Mind som doftar av bland annat lavendel och pepparmynta. Ett par djupa andetag och lätt massage runt tinningarna och man är redan lugnare.

Efter torrborstningen torkade Kristina av huden lätt med en varm kompress, för att få bort eventuellt ”damm”, det vill säga döda hudceller. Sedan började lipolysmassagen. Kroppsdel för kroppsdel gicks igenom med fokuserade och knådande tag som tillsammans med Intensive Slimming Serumet (och några droppar enbärsolja) ska få fart på stagnationer i bindväven.

Kristina arbetade intensivt med knogarna på båda händerna som hon knöt samman till en stark boll. Jag tyckte det var vansinnigt skönt för mina lårmuskler som tyvärr ofta blir stela av alla timmar framför datorn (måste komma ihåg att stretcha stretcha stretcha!). Så dubbel vinst där 🙂 .

2014-10-28 10.11.48_1

När huden var varm och rosigt röd av den ökade cirkulationen var det dags att ”chocka” den lite. Växelvis värme och kyla är som bekant ett effektivt knep för att få fart på cirkulationen och i den här behandlingen lägger terapeuten en iskall kompress (ja verkligen iskall, den kommer direkt upp från ett bad med isbitar) dränkt i salt; Kerstin Florians Mineral Wellness Soak.

Det isar förstås till direkt men kylan lägger sig snart, effekten är rätt häftig och jag gillar verkligen hur alla moment maximeras i en Kerstin Florian-behandling och hur det finns en tanke med varje steg. Till exempel, kompressen var inte bara kall utan dränkt i det välgörande mineralrika saltet som boostar huden med viktiga spårämnen och bidrar till ökad spänst.

När alla fokusområden är bearbetade (lår, rumpa, mage och överarmar framförallt…i en behandling får man berätta för sin terapeut vilket område man vill fokusera på) avslutas behandlingen med en applikationsmassage med varm Multivitamin Body Cream som återigen blandats med lite enbärsolja (som också bidrar till utrensningen). Superskönt, för att inte tala om doften – jag bara älskar den! Fräscht kryddig med tydlig ton av ingefära och grapefrukt. Ett par korta sprayningar med Kerstin Florians Nerolivatten (en klar favorit sedan länge, apelsinblommans doft är oemotståndlig) väcker slutligen sinnena tillbaka till verkligheten!

Efteråt när vi sitter och pratar berättar Kristina om effekten på de kunder hon hunnit behandla flera gånger med Correcting Body Firming Detox.
– Redan gång två känns vävnaden på ett annat sätt, säger Kristina Zanardi. Mjukare, slätare, jämnare – huden är inte lika gropig, men då har kunden också jobbat hemma med produkterna mellan behandlingarna.

Correcting Body Care, foto: Kerstin Florian

Jag frågar också vem behandlingen passar för, är det bara för den som vill minska måtten?
– Nej inte alls, även smala kan ha celluliter. Med Correcting Body Firming Detox ökar cirkulationen i kroppen och de speciella greppen i lipolysmassagen i kombination med de verksamma ingredienserna i produkterna bidrar till att bryta ner och frigöra ansamlingar av fett och slagg.

Däremot kan man inte helt förlita sig på att det räcker att ligga och njuta på behandlingsbädden! Att motionerna mer, styrketräna, gärna se över sina kostvanor (äta renare mat och mindre halvfabrikat) krävs också för att se en förändring, och behålla den.

Sammantaget är jag väldigt förtjust i den här behandlingen och jag förstår Ali Landrys entusiasm! Visserligen kan jag inte uttala mig om vilken effekt en hel kur på flera gånger skulle ha men att den ökar motivationen att bättre ta hand om sig är helt klart. Bara efter en gång kändes huden slätare och mer behaglig.

Jag är också mycket positiv till Kerstin Florians förmåga att skapa en resultatinriktad behandling som ändå innehåller alla fina steg och upplevelser man önskar av en avslappnande spabehandling. Många gånger mister man ”myset” om man väljer en kroppsbehandling som ska syfta till ett estetiskt resultat, alltså något mer än att bara koppla av. I Correcting Body Firming Detox får man allt; ökad hälsa, vackrare hud och dessutom ett mer harmoniskt inre.

Kommentera gärna

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Spabanken på sociala medier