Fler intryck från Orbaden

_mg_5099_1
Det var inte helt lätt att veta var Orbadens reception låg… Foto: Heidi Rovén.

OK, om vi nu lämnar det drömska och tvetydiga därhän (se tidigare inlägg om mina inre upplevelser på Orbaden) så är jag fortfarande mycket glad att vi åkte till Orbaden, att det äntligen blev av.

När vi anlände var vi faktiskt tveksamma först om vi kommit rätt. Det ligger lite anonymt. Vi såg en skylt om en camping och fick verkligen se oss om innan vi såg skylten om spahotellet. Från parkeringen anar man heller inte hur fint det ligger, på en höjd ovanför Ljusnans strand, kallad Hälsinglands riviera.

vart-rum-pa-orbadeny
Vårt dubbelrum på Orbadens Spa och resort. Foto: Heidi Rovén.

Det man ser är några ljusgula och röda träbyggnader, faktiskt föga imponerande utifrån. Men sedan, det är något med den rofyllda stämningen. Jag vet inte varför, det var just inget särskilt, men jag gillade det.

Vårt rum var bra; ett skrivbord, en soffa och en dubbelsäng samt stort badrum. På sikt kommer de ha behållare på väggen i alla badrum med Kerstin Florian-produkter. Bra tycker jag, man ska känna och ha något mer av att man checkat in på ett spahotell!

orbaden-buffe
De var urduktiga i köket på Orbaden. Vi blev rejält bortskämda! Foto: Kristofer Scheiderbauer.

All mat vi provade vad vi jättenöjda med; mingelbuffén var föredömligt övervägande vegetarisk och väldigt läcker, frukosten klassisk men också generös (det enda jag inte var helt nöjd med var omeletten som smakade dåligt diskad stekpanna…som om man stekt fisk i densamma före…), och lunchbuffén var bred och smarrig med rikligt förrättsbord, två varmrätter (wallenbergare som var suveräna samt någon fiskrätt jag inte provade) och på det flera desserter och tårtor att välja på. Kanske  inte så ”spaig” mat, men väldigt gott var det.

img_6433_1
Poolavdelningen var traditionell, men ändå mysig! Foto: Kristofer Scheiderbauer.

Och så spaavdelningen. Varm och kunnig personal, trivsamt absolut och med vidunderlig utsikt. Men ja, jo, det var tur att de la till några saker nu i och med utbyggnaden…en större pool med rottingmöbler kring är nog inte vad de allra flesta idag skulle kalla spa. Nu har de även, som jag redan skrivit och berättat, en jättefin bastu med stora fönster mot den fina utsikten, en hinkdusch, en bubbelpool utomhus på trädäck varifrån man också har utsikt plus att de höll på att färdigställa ännu en utomhuskälla i mellanstorlek.

img_6450_1
Det var skönt att bara låta blicken vila ut över Ljusnans vatten. Foto: Kristofer Scheiderbauer.

På det fanns ett par vilstolar, lite frukt, ett fint yogarum och så – vilket jag charmades av – en lite mindre pool bredvid den stora i vilken man hällt Kerstin Florians Thermal Mineral Bath och alltså skapat ett mineralbad tillgängligt för alla! Detta vill jag se mer av på andra anläggningar, jag älskar tanken att de använder en pool inte bara till bad och mys utan att man faktiskt behandlar sig under tiden man slappnar av i det varma sköna vattnet! Om det är Orbaden eller Kerstin Florian (som är duktiga på spakoncept och tankar för de anläggningar som har deras produkter) som kläckt detta vet jag inte men tummen upp i vilket fall! 🙂

img_6469_1
Den varma sittpoolen ute med små ”champagnebubblor” var ny. Foto: Kristofer Scheiderbauer.

Jag testade även utomhuspoolen och bastun, både bra de med. Ute yrde höstlöven men i badet var det varmt och skönt. Man satt väldigt lågt dock så man såg inte så mycket av utsikten när man väl sjunkit ned, å andra sidan frös man inte om axlarna heller (på bilden ovan sitter jag faktiskt på mitt ena ben för att komma upp lite…).

Och slutligen några subjektiva ord om sviterna…de är superduperfina, verkligen läckra och håller hög klass (utan att ha ”provbott” i dem förstås…det är ju först då man märker om allt funkar som det ska). Om vi ska gå tillbaka till det drömska så är vart och ett av rummen som egna världar, där jag kan tänka mig att man nog lätt glömmer bort var man befinner sig på klotet.

tre-sviter
Totalt har de nu åtta nya sviter, alla olika. Här Stormares, The Rainbow och Afrika. Foto: K. Scheiderbauer.

De ”stjärninredare” som de valt att kalla dem, som var kvar när vi kom var Carita Järvinen samt Carolina Klüft. Dem pratade jag med om både mode, kläder, resor och sviternas känsla. Häftiga kvinnor båda två, var och en på sitt sätt.

ALLA rum var verkligen jättefina men ur ett rent spaperspektiv skulle jag nog få säga att Victoria Silvstedts rum andades mest spa. Sviten Very Victoria hade nämligen två badrum; ett inre och ett med utsikt! Där fanns också vilsamma rottingstolar, ett badkar samt en rullvagn med spaprodukter…självklart från Kerstin Florian.

vics-badrum
Victoria Silvstedts rum hade ett extra badrum med utsikt och badkar – plus härliga spaprodukter från Kerstin Florian! Foto: Heidi Rovén.

Victoria själv hade åkt men hennes mamma Ulla var kvar och henne pratade jag med. Hon lovade bland annat att fråga Victoria vilket som är hennes favoritspa. Och så berättade hon att hon jobbat som spaterapeut i många år på Orbaden! Men den som stod bakom den fina inredningen i rummet var framförallt Victorias syster Veronica, enligt henne själv i alla fall… 😉 Så det var som Ulla sa under invigningen; sviten var mer en ”familjegrej” som flera av dem hade varit inblandade i.

Jag prövade en behandling också. Mer om den i nästa inlägg!

Kommentera gärna

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Spabanken på sociala medier