Gloria Palace störst på thalassoterapi i hela Europa

Tänkte berätta lite om hotellet vi ska till på Gran Canaria och varför vi valt det. Vi var ju på ön i mars förra året och besökte då bland annat detta när vi gjorde research på olika spahotell.

Gloria Palace Amadores är ett av tre Gloria-hotell på ön. Ett ligger i San Augustin och har öns första thalassocenter som också är Europas största. Det andra är det vi ska bo på som har ett helt otroligt läge högt upp på en klippa med enorm utsikt over havet. Det tredje är ett omdöpt (även ombyggt?) spahotell som numera har ordet Royal som tillägg i namnet. Vi ska få se det under vårt besök nu, det ligger tydligen bara 200 meter från det vi ska bo på. Självklart hoppas jag även på att få prova deras spa!

Gloria Palace Amadores Thalasso & Hotel går att boka genom både Ving, Solresor och Apollo. Jag tycker det är intressant hur de presenterar hotellet och inte minst, hur mycket de lyfter fram thalassocentret…jag kikade därför på deras olika hemsidetexter:

Såhär säger Ving: ” Thalassoterapicentrum mot avgift med bl.a. bad, massage, akupunktur och olika skönhetsbehandlingar.”

Hos Apollo står det: ”Stor spaanläggning med thalassoterapi och en fantastisk havsutsikt! Här finns jacuzzi, uppvärmda havsvattenspooler och massage.”

Solresor beskriver det såhär: ” På hotellet finns även ett thalassoterapicentrum (avgift) med bl.a. vattenmassagebassäng, bastu och möjlighet till massage, akupunktur och olika typer av skönhetsbehandlingar. Här finns chansen för lite extra njutning och välmående under semestern. ”

Det är intressant att det finns riktigt spännande hälsohotell som detta i chartervärldens utbud. Hur många vet det? Även om det nämns att hotellet har thalasso är det ingen av arrangörerna som går in på vad det egentligen är eller är bra för. Det tänkte jag göra, och inte minst testa!

De länder som är störst på thalassoterapi är Frankrike och Tunisien, men fler har det. För att få kalla sig thalassohotell/center måste anläggningen ligga vid havet. Behandlingarna ska också vara uppbyggda kring havets element; havssalt, havsvatten, alger etc. Idén är att hud och kropp ska få ta del av dessa rika mineralkällor men också dra nytta av exempelvis algers förmåga att suga upp gifter och slaggämnen. Alltså blir man både av med skräp samtidigt som man berikar kroppen med mineraler!

Säkert har ni redan räknat ut och lagt ihop ett och ett…visst låter det som detox? Exakt. Och det var just min tanke; vilket sätt kan vara bättre att börja året på än att låta kroppen renas fullständigt i en veckas tid, både genom att äta bra, röra på sig och hjälpa till på traven med olika behandlingar. Att allt detta sker i varm, solig och vacker miljö gör ju inte saken sämre :-).

Jag har bott på thalassohotell förut, den gången var det Thalazur i Antibes på franska rivieran (ett mycket bra och prisvärt mellanklassalternativ). Jag har ju också åkt på hälsoveckor förut (t ex Fra Mare i Estland, läs mer om det här på bloggen), efter ett beslut jag tog att sådana måste införas i mitt spaliv årligen – minst en gång gärna fler. Det ska verkligen bli spännande att se vad det ger för resultat denna gång.

2 thoughts on “Gloria Palace störst på thalassoterapi i hela Europa

Kommentera gärna

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Spabanken på sociala medier