Resan till perfekta bryn, målet är nått!

Linn Ribbhagen på Spa by Us, ännu en terapeut att lägga till samlingen med stjärnor man inte vill vara utan! 😉

För ett tag sedan fick jag mina bryn tatuerade. Igen. Det var tredje omgången och jag tänkte berätta lite om resultatet och varför det krävdes tre gånger innan vi nådde fram till mina nya perfekta bryn och jag kände mig helt nöjd, för det är jag verkligen nu!

Vägen till perfektion

Den första och andra omgången kan ni läsa om här och här. Att få välformade symmetriska bryn var verkligen något jag hade längtat efter och velat länge, men bara inte tagit tag i. Dessutom ville jag vänta till det rätta tillfället; när jag hade hittat den metod och person jag kände fullkomligt förtroende för.

Så här såg ena brynet ut före och efter första omgången.

När jag fick kontakt med Linn på Spa by Us (på Riddargatan i Stockholm) kände jag att det var dags. Hos dem fick jag prova på tatuering med stråteknik som ger ”3D-effekt”; terapeuten tatuerar små tunna streck som ger ett förvillande likt intryck av att det är hårstrån som växer på huden.

Efter två omgångar kände jag mig trygg med tekniken och inte minst Linn som har ett imponerande tålamod och lägger ner sin själ i att det ska bli så bra som möjligt! Hon är mer petig än mig (hur nu det är möjligt ;-)). Hon gjorde varje gång ett superjobb men det ville inte riktigt fästa, trots att jag följde alla instruktioner till punkt och pricka, som att;

  • inte pilla även fast det kliar,
  • smörja med vaselin tre gånger per dag vilket är lika jobbigt som det låter och man känner sig lite som ett freak när man går omkring med fettglänsande bryn i 10 dagar…
  • skydda området mot sol (vilket även gäller efteråt, solen bleker tatueringen).
Före och efter omgång två. Linn gjorde verkligen ett toppenjobb med att skapa ett nytt bryn åt mig!

Varför det inte alltid fäster

Jag fick förklaringen att det kan fästa sämre på vissa hudtyper som fet hy, och att färgen kanske inte lagts tillräckligt djupt på mig. Dessutom vill man inte göra för mycket eller hårt första gången, det går ju att lägga till fler ”strån” (streck) men inte ta bort, så det är faktiskt klokt att bygga på allteftersom.

Skam den som ger sig alltså och tredje gången gillt blev det SÅ BRA! Jag känner mig så glad och nöjd varje gång jag ser mig i spegeln nu, jag behöver inte måla något alls längre kanske bara borsta till dem lite vid behov. Så, nu, om jag är på spa, badar, bastar, sportar eller svettas ser mina ögonbryn lika fina ut efteråt också. Underbart!

Omgång tre; formen var fin före men man ser att det inte fäst. Nu verkar det dock sitta och jag är jättenöjd!

Vikten av att trivas med sig själv

Just den här ”klädda känslan”, att inte känna sig naken eller ofärdig/asymmetrisk är kanske svår att förklara för den som inte har problemet, men det är obeskrivligt skönt.

Det var som jag sa till Linn när vi var klara, att det handlar om så mycket mer än fåfänga. Det är som att man kan lägga den där skavande känslan av att något inte stämmer åt sidan och istället fokusera på viktigare saker. När man känner sig tillfreds med sig själv är det också lättare att fokusera på andra eftersom man slappnar av, blir mer sig själv.

För mig kan alltså en estetisk och utåt sett ”ytlig behandling” ha betydelse på ett djupare plan. Låter det pretentiöst? Må så vara, men det är så det känns för mig och jag är glad att jag äntligen kom till skott.

Värt att veta

Det absolut enda, om jag nu ska ha någon ”invändning” (och eftersom ärlighet är hela grunden till mina tester, jag skulle aldrig skriva något som inte var sant eller att jag var nöjd om jag inte var det, så måste det nämnas) är att stråtekniken inte riktigt syns nu efter omgång tre. Istället har färgen flutit ihop lite. Eftersom formen är helt perfekt och varken jag själv (eller någon annan) ändå hade kunnat se eventuella separerade ”strån” förutom om man stått på cirka 5-10 cm avstånd, så spelar det mindre roll för mig. Men det kan vara bra att veta att det kan bli så.

Kommentera gärna

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Spabanken på sociala medier