Kosmetisk tatuering/3D-teknik del 2

Skarpare blick vet jag inte om jag har men definitivt ett mer definierat utseende. Jag tror i och för sig inte någon skulle peka på mig och säga; ”Brynen! Det är brynen du har fixat!” (särskilt inte som jag fyllde i dem innan). Men de ramar ju in ansiktet vilket i alla fall jag tycker gör all skillnad i världen. 🙂

Som ni kanske minns har jag i ett tidigare inlägg berättat om mitt första brynbesök hos Spa by Us på Östermalm i Stockholm, den trevliga salongen med både spa- och lyxkänsla och en stab terapeuter som alla besitter sin expertis. Här fick jag lägga mig – inte under kniven – men väl den vassa tatueringsnålen i händerna på Linn som specialiserat sig på just kosmetisk tatuering av ögonbryn.

Tekniken de använder är så kallad 3D-teknik/stråteknik där små tunna streck tatueras in och ser ut som att man har egna strån. Väldigt smart! Mina egna hade med åren blivit ojämna, glesa och det ena var kortare än det andra.

Här syns mitt ”sämsta” bryn före och efter första besöket. Redan bättre med fina ”strån” tatuerade i slutet av brynet!

Allt gick bra både första gången och nu på min andra gång då en ”touch up” görs; en justering av formen och påfyllnad av strån där det behövs (om det behövs). Efter varje tatuerings-omgång följer 10 kladdiga dagar; man måste smörja brynen tre gånger per dag med vaselin eller liknande skyddande kräm.

Jag tyckte det var lite jobbigt att gå med kletiga bryn så länge men men, det gör ju inte ont och vad gör man inte för att bli fin. 🙂 Jag hade inga problem med sårskorpa eller klåda, det klart det kändes lite direkt efteråt men inte mycket.

Noggrannhet på högsta nivå

Första gången tog Linn det lite lugnt för att se så det inte blev för kraftigt eller tjockt. Ingen risk, mycket släppte och när jag var där på återbesök för knappt två veckor sedan bad jag henne fylla i lite mer.

Tydligen har det att göra med bland annat vilken hudtyp man har hur bra färgen fäster och en fet hy (yes me!) är svårare att handskas med…Om Linn var noggrann första gången var hon minutiös nu gång två.

Första bilden är samma bryn som ovan, efter första tatueringen och efter cirka tre veckor (mycket har släppt som synes). Andra bilden visar samma bryn efter andra tatueringen. Perfekt!

Linn måttade, målade, tatuerade streck för streck, stoppade, kikade ur alla möjliga vinklar, mätte igen…det hade inte gått att vara mer noggrann än hon var! Och resultatet; wow. Jag hade bryn igen. Breda, fina, jämna, symmetriska. Som satt i ungefär en vecka. Nej, skämt åsido, mycket är kvar, men mycket släppte också…

Guidelines! Här ska brynen sitta.
Japp – och där satt dom! 🙂

Nu har jag i alla fall en fin form som jag kan följa med pennan och utan smink har jag betydligt mer bryn än innan men de där perfekta strecken som man ser direkt efteråt är inte lika tydliga nu, nu är det mer som en mjuk skugga.

Jag är väldigt glad att jag gjorde detta (för hade jag inte gjort det hade jag varit kvar i inga-bryn-alls-stadiet) men det klart att jag hade hoppats att mer stannat kvar. När jag nu vårdade mina bryn under de inledande 10 dagarna så kunde jag se hur färgen släppte på topsen som jag la på skyddande kräm med (även om det mesta var ”överskottsfärg”). Kanske går jag tillbaka och gör ett tredje försök att få det att fästa lite mer, vi får se…

5 råd/tips till dig som vill tatuera brynen

För er som går i bryn-tankar kan jag dela med mig av följande 5 tips/råd;

  • En timme innan ska man lägga på bedövande kräm. Jag gjorde det hemma – och kände mig urdum när jag åkte genom stan på väg till Spa by Us med bryna fulla av vit kladdig kräm! Kan du, åk till salongen och lägg på det där. Sitt en timme och bläddra i veckotidningar eller fibbla med mobilen. Mycket skönare, mindre pinsamt!
  • Lägg på MYCKET kräm. Första gången kände jag ingenting under tatueringen, det var en baggis, jag nästan somnade. Andra gången gjorde det ont! Kanske hade jag slarvat med alla skrymslen och vrår mellan stråna?
  • Bli inte skraj av den färg som syns först, direkt efteråt. Mina var rödbruna och jag var övertygad om (okej, det var jag inte för jag vet att Linn är hypernoga men jag oroade mig lite) att hon tagit fel färg. Men jag dubbelkollade papprena från gång 1 och det hade hon såklart inte. Efter ett tag släppte överskottsfärgen som fastnat på huden mellan bryna och den riktiga, rätta färgen blev synlig. Huden är också lite irriterad och röd direkt efteråt så man ska inte stirra så mycket på färgen just då.
  • Var beredd på att all färg och alla ”strån” som syns först kanske inte kommer att sitta kvar. För mig släppte mycket av de fina små streck Linn tatuerat dit. Tyvärr. Och jag var ändå supernoga med att följa instruktionerna till punkt och pricka. Jag nuddade inte bryna på 10 dagar! (Mer än när jag la på det skyddande vaselinet som jag hade fått av Linn då förstås).
  • Har du tur kan resultatet hålla i så mycket som upp till 2-3 år. Hos Spa by Us ger de ungefär halva priset på behandlingen om man vill göra en touch up inom 1-2 år (2250 kr), efter två år betalar man fullt pris om man vill göra om det (4200 kr). Inom 6 månader kan man göra en touch up för 1200 kronor.

Pigmentet är svenskt, ett märke som heter Bevaro, som inte ändrar nyans med tiden utan endast bleks (som alla tatueringspigment). För att bevara färgen så länge som möjligt ska man vara försiktig med sol, syror (i krämer, behandlingar etc) och självklart inte skrubba eller gnugga överdrivet på brynen.

2 thoughts on “Kosmetisk tatuering/3D-teknik del 2

Kommentera gärna

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Spabanken på sociala medier