Soft lift på Skin Delight Clinic

Det har blivit dags att följa upp och berätta om slutresultatet av mitt soft liftSkin Delight Clinic i Gamla stan i Stockholm; ni vet när jag skrev att jag blev av med min botox-oskuld!

Softlift på Skin Delight Clinic

Här är vad jag fick gjort: Kindbenen fylldes ut och höjdes upp med en filler som heter Juvéderm Voluma samt att jag fick botox insprutat i panna och ögonvrår. Hakan fick också ett par stick.

Kindbenen fylls ut vilket lyfter hela ansiktet.

Så här kändes det direkt efteråt: Jag var öm på kindbenen och hade ont i ett par dagar. Huden var lite gulblå vid instickningsställena, men det syntes ändå mindre än jag hade trott och gick snart bort. Det var ovant att se sig själv i spegeln eftersom utseendet förändrats, om än bara lite. När jag kände mig orolig mailade jag och ringde Marie Norrmén (som behandlat mig och äger kliniken). Hon lugnade mig och berättade att allt var normalt och att jag skulle ha tålamod och ge det tid. Två veckor senare träffades vi igen för uppföljning.

”Instant effect”

Det roliga är att man verkligen får omedelbar effekt med en sådan här behandling samtidigt som man slipper konvalescens (det finns ett par saker man ska tänka på som att inte träna samma dag etc men det får man information om på plats). Huden lyfts och rynkorna blir som bortblåsta på stört, dessutom var det precis som Marie sa att det bara blev bättre de kommande veckorna när allt får ”sätta sig”.

Här kan ni se mina kråksparkar före och efter.

Jag var kritisk till sådana här bilder innan jag själv hade testat, jag trodde att de var fejkade men när jag tog mina egna efter-bilder märkte jag att jag faktiskt inte kunde få fram rynkorna hur mycket jag än försökte! Det är den effekt botox har. 🙂 Samma sak med pannan, innan kunde jag rynka pannan, nu går det inte.

Så här känns det nu: Kindbenen kändes länge lite hårda men enligt Marie Norrmén (som driver Skin Delight Clinic och som behandlade mig) skulle de mjukna mer och mer vilket de nu gjort. Det tog tid att vänja sig vid de högre kindbenen men jag är väldigt nöjd, inte minst över att jag ju ser att den tidigare slappa huden på sidorna har lyfts. Jag  tycker också att jag fått ett piggare och fräschare utseende!

En trevlig bieffekt är att humöret faktiskt också lyfts då man känner sig gladare när man ser sig i spegeln. 🙂 Kråksparkar och pannvecken är borta. Ögonbrynen/ögonen har fått en öppnare look då allt lyfts lite från pannan. Hakmusklerna har slappnat lite av vilket ger ansiktet en lite längre och snyggare form.

Före och efter filler i kindben samt botox i panna, ögonvrår och haka. Visst ser man skillnad?

Vem passar ett soft lift för?

Det här är kanske inte en behandling för alla (självklart är det ingen vits om du är ung). Man kan göra den stegvis eller delvis men det viktiga är att du dels går till en professionell, erfaren och seriös klinik.

Mitt råd är också att man ordentligt sätter sig in i vad det innebär, det är trots allt ett operativt ingrepp som känns både under och efter behandling, samt förändrar utseendet (hur mycket beroende förstås på hur mycket man gör).

Även om det är till det bättre kan det kännas ovant och lite läskigt till en början. I det stora hela är det en mjuk och subtil förändring som ska anas men inte märkas som Marie Norrmén så väl uttryckte det.

Själv är jag så glad över hela detta soft lift som verkligen backade klockan många år, såväl utvändigt som invändigt!

Kommentera gärna

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Spabanken på sociala medier