En Botox-oskuld mindre i världen…

Clinic Gamla Stan
Clinic Gamla Stan har flera utövare; Marie Norrmén och Skin Delight Clinic är en av dem. Foto: Heidi Rovén.

Har du också haft fördomar om fillers och botox? Kanske känt en skräckblandad förtjusning, känt dig lockad men inte vågat testa? Jag var länge skeptisk men så tog den över, nyfikenheten som ju driver mig i allt jag upptäcker och skriver om, och igår var jag på Skin Delight Clinic i Gamla Stan i Stockholm för att ”bli av med oskulden”!

En första gång för allt

Ja, min ”botox-oskuld” alltså, fillers har jag faktiskt testat förut. Första gången var för jättelänge sedan då märket Juvéderm lanserades i Sverige. Det var ett pressevent och man fick testa, jag fick lite insprutat i en lätt mimisk rynka. Skillnaden blev knappt märkbar, det var mest ett litet test.

Andra gången var helt nyligen, också på just Skin Delight Clinic. Jag hade varit med på ett skönhetsevent som Diana Flobecker hade bjudit in mig till, och vann under kvällen 1 ml Juvéderm!

Marie Norrmén
Marie Norrmén (Leg. Injektions-sjuksköterska) förbereder en botoxspruta. Foto: Heidi Rovén

Den som tog hand om mig var Marie Norrmén, legitimerad sjuksköterska som äger och driver Skin Delight Clinic. Hon är den som utför alla de estetiska injektionsbehandlingarna, hennes klinik är certifierad av estetiska injektionsrådet och kliniken har patientförsäkring.

Marie har mer än 25 års yrkeserfarenhet från svensk akutsjukvård och till verksamheten finns även en medicinskt ansvarig läkare kopplad. Marie har betonat vikten av detta, oavsett vart man går om man vill göra en estetisk behandling av detta slag.

– Kolla upp vem du går till, uppmanar Marie Norrmén. Är utövaren seriös, utbildad, certifierad? Våga ställa frågor, det är din kropp och ditt ansikte.

Man kan inte bygga huset innan man lagt grunden…

Tillbaka till gårdagen. Som novis på området fick ju Marie berätta för mig om möjligheter och olika fillers och jag lät hennes vana öga få guida till vad som kunde passa mig och mitt ansikte. Jag var fokuserad på vissa saker men Marie rådde att börja uppifrån; panna och kinder. Först lägger vi grunden, sist kan vi putsa fasaden, menade Marie.

Hjälp, vad har jag gett mig in på! 

Så skred vi till verket. Jag som varken är rädd för sprutor eller åsynen av blod fotade faktiskt under tiden, trots ett visst obehag! I pannan markerade Marie först ut var hon skulle sätta botoxsprutan. Det gick bra, inga problem, ett litet stick och klart! Direkt efteråt blir det en liten upphöjd plupp på stickstället och det kan blöda lite men det försvinner snabbt, efter några minuter syns ingenting.

Markeringar för botox. Foto: Heidi Rovén.

Vi behandlade även kråksparkarna och hakan. Känslan direkt efteråt var häftig och kan liknas vid när man får en massage som släpper spänningar; jag kunde riktigt känna hur musklerna slappnade av – det var faktiskt väldigt skönt!

Here we go…nu försvinner kråksparkarna. Foto: Heidi Rovén.

Ansiktet fick ett lyft

Nästa steg var kindbenen som Marie tyckte vi skulle förhöja för att ge ett litet lyft åt ansiktet och hjälpa upp hud som tappat spänst. Vi förlorar också underliggande hudfett när vi blir äldre med resultatet att huden sjunker in och ner.

Så här går ett minilyft till. Först görs ett hål i huden där kanylen med produkt (i detta fall Juvéderm Voluma) ska föras in. Ja jag vet, det låter läskigt men jag ska förklara varför; kanylen är nämligen flexibel och helt rund i toppen och kan inte skada eller sticka hål utan är endast till för att föra in och fördela produkten. Det sticker till och känns lite underligt såklart men allt gick väldigt snabbt och smidigt. Slutligen masserade Marie huden med serum och liksom tryckte och formade stället som fyllts/lyfts.

Efter ”the big business” gjorde Marie några mindre justeringar.

Resultatet syns direkt men botoxen ”kickar in” till fullo först efter någon vecka. Den volymgivande fillers-produkten behöver upp till två veckor för att mjukna och ”gifta sig” med huden, först efter det bedömer man – och justerar eventuellt – resultatet.

Hur det känns efteråt

Tack för denna gång, vi ses om två veckor!

Just nu är jag lite öm, igår kväll hade jag lite ont, men jag har bara två små blåmärken på kinderna där nålen gått in, inget annat. Det spänner lite och i ärlighetens namn känns det lite nervöst och ovant! Men det ser fint ut, och förhoppningsvis blir det bara ännu bättre efter två veckor… Marie har i alla fall lovat att det ”lägger till sig”. (Jag kommer att uppdatera, visa före- och efterbilder och berätta om slutresultatet när dessa två veckor har gått).

Varför gör man då detta? Var och en har sina skäl, såväl fysiska som psykiska. För egen del var det en kombination av nyfikenhet, återkommande spänningshuvudvärk som jag lidit av en hel del på sistone (där jag har hört att botox kan hjälpa) som motiverade mig att ta steget, plus förstås en nypa fåfänga!

Det händer något med den präktiga vågskålen efter +40… viljan att känna sig fräsch vinner över fördomarna! Man vill se ut så som man känner sig inuti… Dessutom har jag en historik med en olycka i yngre dagar med fraktur av käkben och där skador av läppar och lösa tänder fanns med i bilden. Det satte sina spår, om än bara mentalt.

Välj salong med omsorg

Mottagande, kunskap, säkerhet, omhändertagande och ett lyckat resultat måste vara A och O för att ett sådant här besök ska kännas bra och värt! Det jag gillar med Skin Delight Clinic är att det är en liten personlig salong där jag inte känner mig som ”en i mängden”, som en kund som behandlas enligt löpande band-principen; in-ut-nästa-tack!

Fin miljö att koppla av i – före eller efter. Foto: Heidi Rovén.

Som ni vet ligger allt med service och kundbemötande mig varmt om hjärtat; för att helheten ska kännas bra när man går och får en behandling – oavsett vad det är – får man inte känna sig obekväm på något sätt.

Marie har förutom sin utbildning och kunskap, även ett väldigt lugnt och fint sätt där hon avsätter gott om tid att göra en ordentlig konsultation men också finns till hands att ta emot frågor vilka de än må vara efteråt. Det tycker jag känns tryggt.

3 thoughts on “En Botox-oskuld mindre i världen…

Kommentera gärna

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Spabanken på sociala medier