Gourmetterapier brukar behandlingar kallas som genomförs med ätliga ingredienser, och då lyxig sådan som når upp till gourmetnivåer. Eftersom jag och sambon just genomfört en liten chokladprovning här på fredagskvällen så tyckte jag att det kunde passa bra att erinra mig några chokladbehandlingar under årens lopp…

Min allra första chokladinpackning fick jag på Paul De Vence, en exklusiv och lite hemlig skönhetssalong på Drottninggatan i Stockholm. Jag minns hur terapeuten smälte chokladen i mikron och blandade med ren grädde. Då – low tech för att de ännu inte hade riktiga spaprodukter avsedda för chokladwraps, idag skulle de vara high tech och back to basic för att de använde äkta råvara à la True Ecostyle :-).

Det var svårt att inte slicka sin egen hud efter behandlingen minns jag (ja sorry om det låter lite äckligt men hey, pröva själva – vet ni hur gott man luktar när man varit insmord med schysst choklad över hela kroppen??? TASTY!). Tror jag faktiskt smakade lite också innan det skulle duschas av men sen fick jag hålla mig, vad skulle annars terapeuten trott…

Sedan dess har jag provat chokladbehandlingar av olika slag, till exempel i Södertälje (på Hotel Skogshöjd spa), på Hotel Hilton Plantations på Tobago (där jag även blivit rundvisad av chokladgurun himself Duane Dove och har trampat hans privata kakaoodlingar! En av artiklarna från det besöket kan ni läsa här), och senast i Riga (på Kolonna spa). Bäst av dem gillade jag nog den på Kolonna spa. Men egentligen, om jag ska vara ärlig, så är inte gourmetterapier någon favorit. Jag äter hellre chokladen än kladdar in mig med den :-).

Som bonus kommer här kvällens provningsprotokoll, alla Premier Cru de Plantation och från Michel Cluizel:

1. Maralumi/ 64% kakao (syrlig och lite tunnare och torr kakaosmak)
2. Managaro noir/ 65% kakao (mörk, fyllig smak)
3. Concepcion / 66% kakao (nötig med lite bränd kaffebönton)
4. Los Anconès/ 67% kakao (blom/växtton med smak av russin)
5. Vila Gracinda/ 67% kakao (konstigt nog, eftersom det var den mörkaste, mest lik mjölkchoklad).

Hojta någon om ni hör om en Michel Cluizel-wrap – då kanske jag kan ändra åsikt om gorumetterapierna, i alla fall om det ingår en smakbit efteråt ;-)…

Kommentera gärna

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Spabanken på sociala medier