Det är alltid kul när jag får kommentarer på bloggen! Idag var det en läsare som ville ha svenska spatips (ni kan läsa frågan + mina svar under ”Varför åker Du på spa?”).

Ett annat spa utöver dem jag tipsar denna läsare om och som jag inte tycker ni ska missa om ni bor på västkusten eller bara har vägarna förbi i sommar när ni är ute och upptäcker Sverige, är Asia Spa på Varbergs Stadshotell.

När man kliver in i den tjusiga hotell-lobbyn från stora torget utanför känns Asien allt annat än nära. Men redan på rummet hittar man spår (om man bokat ett av de österländskt inspirerade vill säga). Rispappers jalusier framför fönstret och färgval sätter allt lite asiatisk prägel, och i garderoben hittar man en spikmatta som man kan låna om man har svårt att sova, eller bara vill koppla av lite. Fin och rolig service!

För att komma till spat måste man visserligen ner i receptionen och ta en särskild hiss upp i nästa huskropp (det finns visst en snirklig väg att ta sig via trapphuset också men det kändes alldeles för komplicerad att komma ihåg). Det kan man stå ut med tycker jag. Dels är det värt det när man väl nått fram, dels är det fullt förståeligt när man betänker att byggnaden är från början av förra seklet och säkert inte helt lätt att få tillstånd att bygga om eller ut.

Den som kommer hit ovetandes om ägarnas visioner eller arbete med att bygga upp spat kanske drar paralleller till ett annat Japan-influerat svenskt spa. Men Asia spa lär enligt dem själva ha skapats på egna meriter, och dessutom varit först. En resa till Japan där den typiska tvagningsritualen ingick varje dag i deras researcharbete födde en stark kärlek till badproceduren och en önskan om att skapa något liknande hemma. Sagt och gjort. Pallarna med kar att ösa vattnet över kroppen med står mycket riktigt där idag, ett rum för damerna och ett för herrarna, intill respektive omklädningsrum.

På Asia spa finns också varma källor som är mycket uppskattade, liksom en väldigt spännande behandlingsmeny som bär inspiration både från bland annat Kina, Thailand och Indien. I det vackra aktivitetsrummet hålls pass i meditation och yoga, och i deras stora Vitality-pool kan man ta sig runt mellan olika stationer för att få skön massage med hjälp av vattenstrålar.
I bastuoasen tittar den hundraåriga stenväggen fram medan man njuter av värme i olika former och temperaturer. Det finns också härliga hängstolar och inte minst så här sommartid är deras takterrass en höjdare för den som vill lapa lite sol också under sitt spabesök.

Men nog om det yttre (även om jag skulle kunna fortsätta länge till om inredningen, inbjudande relaxmiljöer och de fina detaljer de placerat ut här och där…) – som ni vet testar jag lika mycket av ett spa med stängda ögon. Yta är inte allt. Hur känns det?

Jo tack, bara bra :-). Det finns en äkthet på Varbergs Asia spa, och en vilja att verkligen göra sitt bästa för att kunden ska få med sig ny energi och en god portion välmående hem.

Vi testade av en lysande ansiktsbehandling (som jag kommer skriva mer om i kommande artiklar) samt en ayurvedisk massage som gav anmärkningsvärda resultat…

Jag skulle gärna åka tillbaka för att testa deras specialitet taiyang, en behandling som mixar både kinesiska och thailändska traditioner, och ligga lite till i de där källorna. Vattenvila är avkopplande.

Glad midsommar!

2 thoughts on “Asia Spa på Varbergs Stadshotell

  1. Ja, hit har jag också funderat på i sommar. Stenungsbads tipset var ju super. Riktig lyxkänsla över det.

Kommentera gärna

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Spabanken på sociala medier