För dig som inte är så bekant med, eller ännu inte provat, måste jag bara slå ett slag för thaimassage. Jag var på en timmes thaimassage i veckan och det kändes väldigt bra.

Nu var det förstås inte första gången, jag har testat thaimassage många gånger, både i Thailand och i Sverige, men eftersom jag har ogillat momentet där de drar ut leder i tår och fingrar har jag inte varit så angelägen att välja just denna teknik. Plus att alla inte kan utföra den förstås.

Som jag skrivit förut så delar min naprapat sin praktik med sin thailändska sambo, och hon utför thaimassage (både torr och med olja) samt zonterapi. Zonterapi är en slags fotmassage som bygger på att vissa zoner eller punkter på fötterna motsvarar områden eller organ på kroppen och genom att behandla zonerna på fötterna kan man behandla obalanser i resten av kroppen.

I alla fall – jag hade en timmes thaimassage inbokad och valde att ha den ”torr”, det vill säga utan olja. Jag fick lägga mig på en uppvärmd bädd och klä på mig ett par mjuka byxor av den där thailändska pösiga sorten som man knyter i midjan. Sen satte terapeuten Teaw igång.

Att den skulle vara tufft förstod jag eftersom jag är stel och mest suttit framför min skärm och jobbat på sistone, men samtidigt var det inte alls så tufft som jag hade befarat. Teaw kände av precis vad jag pallade med, böjde, tryckte, drog och masserade men inte alls för hårt och inte utan att känna efter som sagt vad jag tålde. Och bäst av allt – hon drog inte ut lederna i mina tår och fingrar på det där otäcka sättet (puh!) :-).

Thaimassage brukar ju skämtsamt kallas yoga för den late. Kunden stretchas i alla möjliga riktningar men behöver inte direkt göra något jobb själv. Grundtanken är att genom att frigöra kroppen från spänningar och smärtor så ska kroppens energiströmmar kunna flöda fritt genom kroppen. Det är mycket skönt, framförallt efteråt då man känner sig betydligt mjukare och friare i kroppen. Som om man blivit ganska många år yngre ungefär!

Jag ska absolut göra det igen. Särskilt som de håller till ett stenkst från mig och en hel timme bara går på 300 kr!

One thought on “Thaimassage i Vasastan

  1. En timme är skönt, men dock inte särskilt djupgåendde massage. Testa två timmar om massören är bra — det är värt det!

Kommentera gärna

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Spabanken på sociala medier