Spabanken certifierar – efter detoxmassage 2

Nååå hur går det för mig undrar ni säkert. Med detoxen alltså. Jodå, framåt. Men helt easy peasy är det inte. Här publicerar jag nu en text jag skrev igår men som aldrig hann bli utlagd…

Igår förmiddag var jag tvärsur. Humöret var inte på topp idag heller. Hoppas på att det är en del av utrensningen och inte ”mitt nya jag” som träder fram. Men jag kan nog vara lugn, Annika (på Buddha Spa som vägleder mig genom dessa hälsoveckor enligt hennes eget koncept Conscious detox) varnade mig för att man kan känna sig just sur och på dåligt humör.

Jag har inte riktigt haft tid att laga nya rätter heller så även om det jag lagade stora satser av de första dagarna blev väldigt gott så börjar det bli lite tradigt att äta samma sak hela tiden. Därför puttrar nu en grönsakssoppa på spisen för lite variation och imorgon tänkte jag ge mig på en linsgryta eller grönsakswok.

En höjdpunkt igår var i alla fall detoxmassage nummer två! Fast egentligen skulle jag haft den redan på fredagen. Pinsamt nog, glömde jag helt bort att jag skulle dit, min påminnelse i mobilen fungerade inte och jag hade faktiskt ingen som helst koll på att det ens var fredag…en mix av detoxmosig hjärna och stök för att sonen var sjuk gissar jag, men usch vad jag skämdes i alla fall :-(. Som tur var fick jag en ny tid alltså på lördagen och kom ihåg och kom i tid tack och lov!

Vi började med att prata. Jag fick en underbar kopp kryddigt örtte under tiden. Annika har inte bara magiska fingrar när det gäller massage nämligen utan är väldigt duktig på mat och kryddor också.

Det har jag ju glömt att berätta också att jag vid första träffen fick en hel pärm med bra bakgrunds- och hälsoinformation, recept och dessutom produkter: en påse av Buddha Spas egna detoxgröt samt en påse detoxte och en påse rogivande kvällste. Fantastiskt gott alltihop och riktigt bra recept; lättlagat, inspirerande och maten blir väldigt god!

Men tillbaka till massagen. Den första var ju ingen snäll historia direkt och denna gång gick Annika ännu djupare ner i spänningar och inlagrade toxiner. Jag fick faktiskt bita mig i tungan för att inte oja mig högt eller skrika till emellanåt, så ont gjorde det på vissa punkter, men jag tror att jag är extremt stel också.

Massagen gick igenom axlar – aj aj aj!, rygg, skulderblad (djuuupt därinne sitter det massor!), ryggrad och säte. Att mina vader är stela vet jag sedan åtskilliga massager tillbaka men minns särskilt i Malaysia hur jag på Tanjung Jara (ett fantastiskt spahotell på östkusten) fick säga till och be dem ta det lite försiktigt. Fötterna fick också vara med och när jag sedan fick vända på mig gick Annika igenom hela framsidan också från tå till topp.

Mest speciellt var nog magmassagen. Magen är ju ett känsligt område men jag hade inga besvär med att Annika tog med magområdet i massagen. Det var ju snarare mina inälvor hon försökte massera kändes det som! Hennes fingrar grävde sig djupt djupt ner medan hon gav mig särskilda andningsanvisningar. Efter att även dekolletage, tredje ögat och till och med hjässans akupressurpunkter bearbetats ledde Annika mig igenom en avslappningsövning. Ja ni kan ju tänka er, först en evighetslång och oerhört grundlig genomgång av hela kroppen och så en avslappningsövning på det!

Jag kan inte beskriva varje liten detalj här men en sak vill jag förmedla och det är att Annika är oerhört duktig och kunnig. En massage hos henne är som att bli ledd genom en vacker dans, där varje steg och piruett, kraftfull som stillsam, är så tränad och proffsig att det är en fröjd och en ynnest att få dansa med. Ja, själv gör man ju inte så mycket, mer än försöker slappna av i de svåra (och smärtsamma) partierna. Men även dessa partier är faktiskt njutningsfulla på sitt sätt eftersom man vet att man nu blir av med sådant kroppen gått och burit på alltför länge (Hon gör ju bara njutningsfulla massager också :-), detta var ju en renodlad detoxmassage med främst ett annat syfte).

Massagen skalade faktiskt av ett par lager för mig, ni vet de där som man också samlar på sig högst ovetandes…stress…spänningar…när hon bad mig att i tanken gå till hjärtat fylldes jag av en stark känsla, och jag blev riktigt rörd. Även om inget kanske syntes gick jag därifrån lycklig, tacksam och kanske med en liten tår i ögonvrån. Så som det kan vara när spänningar släpper och man börjar arbeta sig inåt mot sig själv igen.

Därför….delar jag med glädje ut Spabankens eget kvalitetscertifikat till Buddha Spa och Annika Panotzki!

Motivering:
För en fantastisk känsla och en imponerande strävan att alltid ge kunden det bästa.
För att hon valt att gå sin egen väg och skapa ett vackert litet center med mycket personlighet och kunnande hos både henne själv och gästande terapeuter/instruktörer.
För att hennes uppsåt och vilja bygger på en ärlighet och äkthet som är ganska så sällsynt idag, och samtidigt är mycket tilltalande.
Och inte minst för hennes respekt och proffsigt utförda behandlingar, rakt igenom, från början till slut.

Gå dit snabbt. Nu. Unna dig det bästa. Magnus Ladulåsgatan 48 i Stockholm.

Kommentera gärna

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Spabanken på sociala medier