Mitt gymbesök igår sammanföll med ett avsnitt av ”Du är vad du äter” där Sofia Wistam utsattes för Anna Skippers hårda, men verksamma kom-i-form-metodik. Tack vare det fastnade jag faktiskt på löpbandet framför tv:n eftersom jag absolut ville se hela avsnittet som till min glädje hade Ayurveda som tema – en hälsofilosofi som ligger mig varmt om hjärtat.

Broccoli var en av ingredienserna Sofia kokade soppa på.

Inte helt förvånande hade de anlitat skickliga Peter Ljungsberg på Veda Lila för att läsa Sofias puls (något man gör inom ayurveda för att fastställa balansen mellan de tre olika doshorna vata, pitta och kapha). Det visade sig att Sofia hade överskott av vata och pitta, och underskott av kapha – precis som jag! För att få bukt med sin obalans fick hon ett strikt schema att följa bestående av daglig yogaträning, vatabalanserande kost med mycket grönsaker och säkert en hel massa annat.

Jag är jättenyfiken på hur det går till egentligen när de spelar in programmen. Lämnar de kändisarna vind för våg verkligen, och var Sofias förvåning över 10 tappade centimetrar i midjan och 8 kilo verkligen på riktigt? Hejja henne säger jag bara, otroligt bra gjort, men nog märker man väl av en sådan stor förändring ändå? Snygg som attan blev hon i alla fall.

Hur som helst funkar ju det mesta bara man håller sig till det, kruxet är ju sällan att vi inte vet vad vi borde äta och göra för att komma i form – det vi saknar är disciplin. Den skulle vi om något vilja ha på burk som kosttillskott att stoppa i oss när vår egen slaknar! Säkert en försäljningssuccé.

Kommentera gärna

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Spabanken på sociala medier