Isabellas infraröda bastu ännu otestad

Hemma igen. Efter att vi lämnat spahotellet igår och gjort lite sightseeing i mysiga Nådendal (särskilt de gamla stadsdelarna med sina små butiker i fina trähus kring en trivsam hamn kantad av restauranger) var det dags att åka hemåt med Viking Lines fartyg Isabella.

Hytten var enkel o luktade diesel från bildäck men som tur var ventilerades det bort när vi väl kom ut till havs. Och vi stannade ändå inte i hytten. Inte bara fartyget var försenat utan så var även vår mathållning vilket gjorde att vi snabbt var tvungna att leta upp en restaurang där vi kunde få bord. Det var inte helt lätt – det var både sent och proppat med folk ombord – men till slut hittade vi en grannservering till à la carten Food Garden (som på Cinderella brukar vara toppenbra) där jag beställde en Ceasarsallad. Den fick tyvärr knappt godkänt på grund av bland annat för lite sallad och att den kalla kycklingen var för torr, men servicen var mycket trevlig.

Innan vi gick och la oss tog vi också en tur i taxfree-shopen som var stor och välförsedd med krämer, dofter, mat och annat men så är också mina skåp här hemma så jag nöjde mig med att titta på utbudet :-). Mest nyfiken hade jag varit på att pröva den infraröda bastun jag har hört att de har ombord, och som dessutom bara ska kosta cirka 70 kronor att använda, men det sena timmen gjorde att det tyvärr fick skjutas på framtiden.

Idag är vi sega då vi blev väckta (första gången, personalen öppnade dörren utan förvarning inte mindre än tre gånger! Mindre kul när man står näck och klär sig…) redan klockan 05.15…med tanke på att man ska vara ute ur hytten kl 06.30 tycker man ju att det hade räckt att de kollade att man verkligen var vaken kl 06.15 – det blir ju ändå inte mycket sömn…zzzzz….

Kommentera gärna

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Spabanken på sociala medier