Hur man får i sig 6 frukter på en gång

Har du alltid goda ambitioner på att få i dig ”dagens fruktdos”, men inser vid dagens slut att du glömde? Eller kanske du tycker det är jobbigt att ta med dig? Eller har du kanske dålig fantasi så att det blir äpple och banan för jämnan? Ja, vem skulle inte tröttna då.

Jag älskar frukt men kan också glömma att ta de där viktiga mellanmålen för att hålla blodsockret i schack. För att inte tala om hur viktigt det är ur hälsosynpunkt, livsmedelsverkets rekommendation ligger på ett halvkilo frukt och grönt per dag! Men det är lätt när man laddar upp att det vackra fruktfatet plötsligt börjar lukta konstigt eller byta färg :-). Man hinner helt enkelt inte äta upp allt i tid!

Jag har ett knep dock, och det är att precis innan, när frukterna står på toppen av sin mognad, slänga ner dem i en fruktpress och göra världens mumsigaste juice/smoothie! Här är min favorit för tillfället. Jag har just gjort en och får på så sätt i mig hela 6 frukter på en gång!!!

1 färsk ananas
3 små apelsiner (eller 2 stora)
1 klyfta lime/citron
1 äpple
1 banan

Skär bort allt skal från frukterna och pressa ned allt utom bananen i en fruktpress. Mixa den solgula juicen med en banan i en mixer och häll upp i stort glas. Drick och njuuut! Visserligen är det väldigt mycket socker – om än naturligt – i frukt, men en hel del nyttigheter också. Och mumsfillibabba är den här juicen verkligen :-).

Kommentera gärna

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Spabanken på sociala medier