Ditt hem är en kemikaliecocktail!

Foto: Isabella Smith

Sonens hud kliar, det får mig att fundera på om det kan vara tvättmedlet. Jag har därför dragit nr doseringen rejält. Alla rengöringsmedel vi har hemma luktar skunk. Och man använder ju en del som bekant. Det är olika sprayar till rostfritt, speglar, badrum och kök. Sedan har vi ett för golvet och ett för kalkavlagringar och ett allroundmedel. Det blir många olika kemikalier som dansar omkring i luft och på ytor! En ren kemikaliecocktail!

Plötsligt blev jag bara så trött på alla konstiga lukter och medel att jag satte mig och googlade. Ganska snart hade jag hittat ett par alternativ som inte bara verkade betydligt mildare mot hud och miljö, utan också såg riktigt trevliga ut att ha framme och på hyllorna.

Det finns tydligen en dansk producent som heter Isabella Smith som gör flera av dessa, och de finns att beställa på nätet. Visst kan man beställa direkt från Danmark, men efter att ha googlat och jämfört en mängd olika webbsajter fastnade jag för en som heter Pysselgumman! Bra utbud och priser och av Facebook-sidan att döma verkar kunderna väldigt nöjda också.

Inom ett par dagar kommer nu en hel laddning nya medel för hem och tvätt som jag ser väldigt mycket fram emot att testa. Inte minst dofta på, de flesta har eteriska oljor istället för syntetiska doftämnen!

One thought on “Ditt hem är en kemikaliecocktail!

Kommentera gärna

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Spabanken på sociala medier