När jag kom till Buddha Spa var jag förutom huvudvärken också lite yr. Medan vi pratade och Annika intervjuade mig samt gick igenom första veckans upplägg med kost och annat blev jag lite illamående. Men så fick jag till slut kliva in i det fina behandlingsrummet, klä av mig och lägga mig ner på massagebänken som var inbäddad i vilsamt lila handdukar som doftade gott. Det kändes skönt att få bli ompysslad en stund.

Hela Buddha Spa doftar för övrigt gott, så där lite exotiskt spännande och annorlunda av kryddor, kanske rökelse och välgörande oljor. Även om det heter spa så är det mer av ett yoga- eller hälsocenter. De har en mottagningsdisk som även fungerar som bar och servering, de säljer lite hälsoprodukter (som jag av tidsbrist inte ens hann botanisera bland denna gång), det finns en myshörna och tidningar plus en sal för yogapass. Och så då behandlingsrummet.

Massagen var som alla Annikas behandlingar en dröm. Hon är en mycket skicklig terapeut och…trygg om jag får uttrycka mig så. Trygg i sin roll som terapeut, vilket smittar av sig så att man som kund får lättare att slappna av, med känslan att här är man i goda händer hos någon som verkligen vet vad hon håller på med och dessutom utför det på ett otroligt behagligt sätt.

Denna gång var hon dock lite tuffare, det var ju en detoxmassage så syftet var ju att få fart på stagnerade partier och öka cirkulationen i kroppen. Rejäla svepande tag och tryck på punkter som var så ömma att jag ojade mig emellanåt. Men det säger nog i och för sig mer om statusen på min stela kropp än att Annika var hårdhänt… 🙂

Direkt efteråt kändes huvudvärken lättare men på hemväg kom den tillbaka med full kraft, i sällskap av ett illamående som gjorde att jag nästan ville spy…huuuu…hur ska det här gå tänkte jag. Resten av kvällen fick sonen stå ut med att mamma visade tecknat på tv:n och låg på soffan. Sambon var typiskt nog på kvällsaktiviteter i jobb så ingen kunde pyssla om mig heller. Framåt halv åtta tiden lyckades jag till slut pallra mig ut i köket och göra mat, och det behövde jag: energipåfyllningen var efterlängtad efter att bara ha ätit en sallad till lunch!

Nu mår jag bättre. Huvudvärken har inte släppt men lättat och illamåendet har gett sig. Jag törs inte hoppas på att det inte kommer tillbaka men att få en paus är i alla fall skönt.

Fortsättning följer…

Kommentera gärna

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Spabanken på sociala medier