Delfiners helande förmåga

Delfinen anses vara ett av världens mest intelligenta djur. Enligt forskare kommunicerar delfiner med tredimensionella bilder. De sänder ut ljudvågor, sonar, som reflekteras tillbaka och ger delfinen en holografisk bild av föremålet/djuret/människan de har framför sig.

Om man inte mår bra, fysiskt eller psykiskt, anser forskarna att delfinen känner av detta i bilden. De lär då sända tillbaka en perfekt version av bilden istället som föremålet kan harmonisera sig med. Detta skulle kunna förklara den läkning många menar att de upplever när de har vistats och umgåtts med delfiner.

När jag besökte Half Moon pratade jag en hel del med tränarna i deras delfinlagun. De berättade hur delfinerna kan känna in vårt humör när vi umgås med dem i vattnet. De berättade också om föräldrar som haft med sig sina autistiska barn som efter en session med delfinerna i vattnet visat otroliga förbättringar och förändringar.

Här nedan följer ett litet filmklipp från stranden på Half Moon där de håller till, och som synes lägger de sig gärna och guppar i det grunda vattnet för att söka sällskap och uppmärksamhet! 🙂

4 thoughts on “Delfiners helande förmåga

 1. Wow vilken grej! Jag läste om detta fenomen med delfiner härom veckan när jag själv letade fakta om just dessa underbara varelser! Och kännde att DIT vill jag 🙂 Men än så länge får jag nöja mig med din härliga blogg och din upplevelse så TACK 🙂

  1. Tack själv Monica! Sprid ditt ljus och smitta av dig, behövs fler som gör ditt jobb lika bra därute… 🙂

 2. Jättebra blogg. Ska utbilda mig till spaterapeut nu i januari/februari och kan inte sluta läsa!
  Detta med delfiner; underbara djur. Har simmat med dem i Eilat och i Isla Margarita, verkligen något som alla borde få uppleva någon gång i livet!

  1. Tack för det! Roligt att du hittat hit :-), och vad kul att du ska utbilda dig till spaterapeut! Fortsätt läs och kom med kommentarer, jag älskar att ha en kommunikation med branschen.
   Ett tips som du förhoppningsvis uppskattar är att min första bok är skriven direkt för sådana som DIG, dvs spaterapeuter; ”Spaterapeutens 10 budord”. Kanske något för din skola att köpa in till alla elever? Det finns utbildningar som använder den i sin undervisning och jag föreläser även själv i ämnet.
   Annars går det bra att köpa den styckevis via nätet också, på nätbokhandlarna eller via denna blogg (klicka på annonsen på sidan till höger).

   Lycka till med utbildningen!

Kommentera gärna

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Spabanken på sociala medier