Träna digitalt med Kvix – testa ”Premium” helt gratis!

Stretch under en av höstens löparrundor.

Eftersom jag och min kropp har varit hyfsat sams under årens lopp har jag inte tänkt så mycket på träning och rörelse. Jag har tränat, men mest när lusten fallit på (undantag: förra årets 164-dagar långa runstreak!). Nu, ”med åren”, har jag börjat tänka att jag kanske rör mig för lite. Med kontoret hemma, pandemi på det, och en vinter bakom oss, så blir det inte många steg i vardagen om man inte lägger manken till. Men vad är egentligen lagom mängd vardagsmotion?

För att ta reda på det finns förstås massor av bra verktyg där man utgår från ålder, längd, vikt och livssituation med mera. Minst en halvtimmes rörelse per dag (som en rask promenad) är en vanlig rekommendation man ser, samt de klassiska 10 000 stegen per dag (som ju sägs bero på att det japanska tecknet för 10 000 ser ut som en gubbe som går och alltså inte alls har något att göra med forskningsresultat som tytt på att just så många steg är bäst).   

Räcker den rekommenderade halvtimmen?

Jag har funderat så här; om jag sitter (vid datorn och skriver som jag ju gör i mitt jobb när jag inte är ute och reser vilket jag inte gör nu) så tar det mig 10 sekunder att komma till jobbet från frukostbordet. Mitt kontor ligger nämligen vägg i vägg med köket. Redan här går jag alltså miste om det många andra får automatiskt, som promenaden till buss/t-bana/tåg. Om man nu inte tar bilen förstås.

Den där rekommenderade dagliga 30 minuters-promenaden (eller löprundan) som grundmotion är bra, men om du sitter en hel arbetsdag, ska då åtta timmars inaktivitet balanseras med 30 minuters aktivitet? Visst, bättre än inget men det känns lite futtigt! Dessutom talar värken i min kropp sitt tydliga språk: det är fler muskler än benen som behöver aktiveras…

Livesända träningspass med proffsinstruktörer

Jag tror inte att jag är ensam om att känna såhär. Träning har blivit ännu viktigare i den här pandemin då vi jobbar mycket hemma och rör oss mindre. Såväl för vårt fysiska välbefinnande som det psykiska. När jag imorse fick ett email i min inkorg om fri digital träning kastade jag mig därför genast intresserat över detta!

Mailet var från Kvix.se, en sajt som via webben levererar livesända träningspass med professionella instruktörer. Jag såg att det skulle gå ett pass i zumba klockan 10 så jag registrerade mig genast. Det tog någon minut bara och medlemskapet är kostnadsfritt liksom att delta i alla livsända pass.

Kl. 10.40 stod jag glad och lite svettig och insåg att jag hade fått in ännu en bra grundträning! Kroppen kändes både mjukare och piggare, så härligt! Hur kul som helst, och inte alls svårt. Jag kommer definitivt testa dem igen! Det finns alla möjliga pass att välja på, från styrketräning och yoga till cardio, olika ”challenges” och dans. Älskar enkelheten med hemmaträning!

Hemmaträning med kvix

Gratiskod för premium-medlemsskap

Vill man själv välja när man ska träna, utan att passa en tid, kan man välja Kvix Anytime. Då får man tillgång till alla tidigare sända pass, och kan själv välja att se dem när man har tid. Det finns för närvarande över 900 träningspass och föreläsningar att välja på. Kvix Anytime kostar 149 kr/månad (ingen bindningstid) – MEN, jag har fixat en gratis testmånad till er kära läsare! 🙂

Skriv bara in koden ”112233″ i appen så får du på Premiummedlemsskapet gratis en månad. De 7 testdagarna som alltid finns tillgängliga för den som vill prova Premium får du utöver. Du förbinder dig inte, och vill du återgå till den fria träningen (Kvix Free) är det bara att säga upp ”Premium”.

Gör så här: registrera dig på Kvix Free (gratisträningen), klicka på knappen ”Skaffa Kvix Premium”, fyll i koden 112233. Tada! Nu har du din gratisperiod som Premiummedlem!

Jag kopplade upp mig mot hemmabion under mitt träningspass idag men du kan se passen från din mobil, dator eller tv. Instruktioner finns på Kvix hemsida under Frågor och Svar.

Lycka till med träningen!

Kommentera gärna

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Spabanken på sociala medier