Tester: Ögonbrynsprodukter för statement brows

Det finns en uppsjö olika ögonbrynsprodukter från olika märken och i olika utföranden. Foto: Heidi Rovén.

Som jag skrev i förra inlägget så har jag länge nu målat och bättrat på ögonbrynen med skuggor och pennor. Att döma av utbudet på den här fronten är jag inte ensam om att ha strån som saknas, och det är en djungel när man ska hitta en metod och produkt som passar ens bryn och behov!

Nu har jag bestämt mig för att tatuera brynen, vilket var en lång mognadsprocess, och det är ju en behandling som kanske inte passar alla. Framförallt berodde min egna långa betänketid på först graviditet och sedan amning (då jag avråddes från att göra detta) och sedan…glömska, lathet, tidsbrist! 😉 För dig som antingen också är gravid eller ammar, eller bara inte känner dig redo för att tatuera, här kan du läsa vad jag tyckte om några av de ögonbrynsprodukter jag testat:

Ögonbryns-makeup, ett urval

Kit Sourcils ”Pro” från Clarins

Kit Sourcils ”Pro” från Clarins.

Lyxig guldask; ”perfect eyes and brown palette“ står det undertill, med spegel i locket (tacksamt), tre skuggor i olika bruna nyanser, ett vax att forma brynen med samt en ljus highlighter att lägga under brynet. Till detta kommer en minipincett, samt en borste och en applikator för skuggan.

Betyg: jag gillar att det är ett allt-i-ett-kit men skuggan är allt för mild för att få någon visuell effekt på mig, bäst passar nog detta kit den som har väldigt ljusa bryn och inte vill få för hårt intryck. På mig syns det nästan ingenting, inte ens den mörkaste skuggan.

Ca-pris: 400-450 kronor.

Mineralogie (pressed brow powder)

Pressat brynpuder från Mineralogie.

Liten smidig ask med spegel i locket. Pressat puder med mycket pigment som läggs på med snedställd brynborste.

Betyg: Fungerar superbra, en klar favorit som jag använt i princip varje dag forever och jag har fortfarande inte sett botten i asken! 🙂 Färgen sepia har passat mig perfekt. Fet tumme upp!

Ca-pris: 160 kronor.

The One, Eyebrow kit från Oriflame

Eyebrow kit från Oriflame.

Två skuggor och ett vax i ask med pensel och applikator (i en hemlig låda undertill som jag glömmer varje gång hur man öppnar!).

Betyg: Bra färger på skuggorna och mycket pigment som man lätt få upp på borsten men ingen vidare precision så här rekommenderar jag att man köper en bättre borste till och målar med den istället. Blir lätt mycket färg och intensivt resultat.

Ca-pris: 169 kronor.

Sensai Eyebrow Pencil

Sensai Eyebrow Pencil.

Den här pennan har jag haft i omgångar. Med en penna kan du få precision när du målar brynens form och stiftet är lite olika tjockt så beroende på hur du vinklar pennan kan du få olika mycket färg.

Betyg: Den här pennan är helt outstanding. Den går inte av, är dryg och är lätt att måla med. Färgen grayish brown passar mig dessutom så bra (många färger är på tok för rödbruna). En fenomenal penna som jag bara älskar!

Ca-pris: 295 kronor.

Eyebrow pencil, Lumene

Eyebrow pencil, Lumene.

Ögonbrynspenna med arktiskt blåbärsextrakt. Färg nr 4. På hylsan/locket sitter det fast en platt borste.

Betyg: Färgen är helt okej men denna penna var alldeles för hård för min smak. Svårt att jobba om man samtidigt ska trycka väldigt hårt på huden för att få fram någon färg…

Ca-pris: 89 kr (men jag hittade den också på nätet för 49 kr).

Brôw by Mii, Statement browkit

Statement browkit från Brôw by Mii.

Olyxig pappersask med dels ett antal olika brynmallar plus en brynpenna med skumgummiapplikator. Själva tippen sviktar (trycks in) när man trycker den mot huden.

Betyg: Jag fattade aldrig denna penna, fick aldrig ut en gnutta färg alls. Jag får förlita mig på att det är jag som inte förstått ”tricket” men jag har skakat, pressat, snurrat och nix – någon färg får jag inte ut ur pennan. Det som fungerade bra var brynformarna i plast. Jag har använt dem ibland, främst för kvällsbruk, med en annan skugga och fått fint resultat. Men eftersom jag inte fick helheten att fungera måste den tyvärr få bottenbetyg.

Ca-pris: 290 kronor.

Pro Brow Defining Kit från Ardell

Pro Brow Defining Kit från Ardell.

Ardell är ett proffsmärke inom brynprodukter, de har massor och bra är de också. Detta kit innehåller tre skuggor som man mixar till rättfärgnyans, en highlighter att lägga under brynet, en vaxpenna som har vässare i locket samt en snedställd brynpensel med rund borste i andra änden. Här känns det verkligen som att man har allt man behöver för ett par perfekta bryn.

Betyg: Pigmentet är redigt och kommer lätt, penseln är väldefinierad och bra plus att med ett lager vax ovanpå sitter färgen prima hela dagen. Vill man ha ytterligare hjälp på traven har Ardell också stenciler/mallar som man kan måla efter, till exempel kitet ”Brow Perfection Stencils” med fyra mallar i för olika former på brynen.

Ca-Pris: 190 kronor (men den som söker skall finna…den finns för otroliga 57 kronor nu hittade jag på nätet…bara Googla!).

Wanted: fejkbryn med naturlig look

Efter alla mina tester har jag hittat ännu fler märken. Åhléns city har till exempel ett märke/bord precis vid rulltrappan en våning ner från mode. Minns inte vad de heter nu men det såg väldigt spännande ut. Dock kanske min tid framför spegeln nu är förbi eftersom jag ska tatuera mina bryn idag! Så spänd, och lite nervös. Måtte det bli fint, jag vill ha naturlig look på mina fejkbryn! 😉

Kommentera gärna

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Spabanken på sociala medier