Drömmen om ett par fylliga ögonbryn

Ojämna ögonbryn
Mitt ena bryn är kortare, tunnare och rakare än det andra. Kan man fixa allt detta med hjälp av tatuering tro?

Jag vet inte när det hände men plötsligt var mina tidigare så buskiga ögonbryn glesare, kortare och framförallt inte asymmetriska längre. Visst hade jag noppat här och där, men självklart inte försökt få dem att bli kortare eller glesare…

Nu började en febril jakt på den perfekta ögonbryns-makeup:en och jag sonderade terrängen bland pennor, skuggor och allt vad där fanns. Mina favoriter tänkte jag lägga upp som ett separat inlägg för att tipsa dig som också behöver och vill hjälpa brynen lite på traven.

Ögonbryn 24/7

Men. På vägen, i takt med att det i instagramflödet allt oftare dök upp ursnygga bryn som räddats med hjälp av microblading började jag drömma om det. Den här 3D-tekniken att fejka strån genom att skära skåror i huden och fylla med färg…det såg superfint ut, tänk vad skönt att slippa måla, att brynen satt där de skulle även på stranden, i bastun, på spa, när man klev upp på morgonen… Jag var SÅ när att boka in mig på det när jag fick höra andra röster som inte var fullt lika positiva.

”Det sitter inte så bra”, ”Man kan få ljusa ärr där man skurit” var två av de kommentarer jag hörde som fick mig att dra in tentaklerna och tänka puh, nja, kanske inte ändå! För det är ju en sak om färgen bleknar med tiden men man vill ju definitivt inte ha kvar ljusa ”ärr” efter skärsåren och dubbelt jobb med make upen; dels fylla i brynen, dels dölja ärren…

Tatueringsteknik

Ja la det på hyllan och fortsatte fylla i brynen varje dag. Det blev bättre men så klart inte perfekt. Man kanske inte tror det när man står framför spegeln men det är jättesvårt att själv se hur man ska göra för att få samma form som på sitt andra bryn!

Så, imorgon ska jag faktiskt till salongen Spa by us på Riddargatan i Stockholm och få fina bryn av brynproffset Linn som jobbar där! Hon tatuerar små streck som ska se ut som strån. Apparaturen är svensk och pigmentet ska inte ändra färg utan bara blekna så sakteligen (håller upp till tre år, bäst är att skydda sig från stark sol särskilt första halvåret).

Frågorna vi snart få svar på!

Just nu känns det pirrigt och lite nervöst, men väldigt kul också! Äntligen liksom… och om ni undrar precis som jag;

  • Hur känns det?
  • Hur ont gör det?
  • Vad ska man tänka på före och efter?
  • Går det att göra på vem som helst?
  • Risker?

Kika in igen, ni får veta allt efter imorgon…!

One thought on “Drömmen om ett par fylliga ögonbryn

Kommentera gärna

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Spabanken på sociala medier